Derbi hrvatskog prvenstva u Splitu između domaćeg Hajduka i Rijeke u dva navrata je danas prekinuta zbog nereda navijača, a policija je pre, za vreme i posle utakmice privela 20 osoba kod kojih je pronašla 143 komada različitih pirotehničkih sredstava.

Utakmica je prvi put prekinuta u 56. minutu zbog bakljade navijača, a zatim i u 90. minutu pošto je jedan maskirani navijač Hajduka utrčao u teren i sa šipkom u ruci krenuo prema sudiji Mariju Zebecu.

Povezana vest:  Žoze Murinjo: Moji igrači su mrtvi

Sudija je brzo pobegao i prekinuo utakmicu, navijač se neometan šetao po atletskoj stazi i ispred severne tribine, dok nije intervenisala policija koja ga je privela kriminalističkim inspektorima na ispitivanje.

„Navijač koji je preskočio ogradu i ušao u teren, nakon čega je iz vatrogasne kante uzeo vatrogasnu štipaljku, uhapšen je i u toku je ispitivanje. U odnosu na sva protivpravna ponašanja uočena na stadionu biće sprovedena istraga, kao i postupak utvrđivanja odgovornosti organizatora i redarske službe za propuste u organizaciji“, saopštila je hrvatska policija.

Povezana vest:  Kreće prolećni deo SL: Radnički i Partizan jure Zvezdu

Kako je prenela Hina, u 75. minutu navijači Hajduka su istakli transparent sa natpisom „Avione plaća klub, buseve županija, a brodove i obraz vaša riječka džamija“, kojim se aludiralo na dolazak navijača iz Rijeke u Split brodom.

Na taj transparent navijači Rijeke, koji su bili smešteni na južnoj tribini, uzvratili su povicima: „Vi ste Titovi, Tito je vaš“.

Povezana vest:  Krojf kritikovao FIFA zbog Zlatne lopte Ronaldu

Takođe, navijači Hajduka su povodom dolaska navijača Rijeke brodom, istakli transparent na kome je na ćirilici pisalo: „Morem plovi jedna mala barka“.

Za vreme utakmice čuli su se i povici „Za dom spremni“, ali duel nije bio prekinut.

Hajduk i Rijeka odigrali su neršeno 1:1 na Poljudu, u 24. kolu hrvatskog prvenstva.