FUDBALSKA-LOPTAFK Takovo podneo tužbu protiv Vlade Srbije

 

Fudbalski klub Takovo podeno je tužbu sa privremenom merom i pokrenuo spor pred Upravnim sudom u Beogradu povodom rešenja Vlade Srbije o prenosu njihovog zemljišta za izgradnju novog stadiona.

Klub je predsedniku opštine i Opštinskom veću u Gornjem Milanovcu uputio i zahtev da ne sprovodi „nezakonito rešenje Vlade, jer bi se gradio stadion fudbalskog kluba Metalac i to na samo samo nekoliko metara od postojećeg gradskog“.

Povezana vest:  Remi Almerije i Viljareala

Posebno se ističe da FK Takovo sledeće godine slavi 100. godina postojanja i „to je šansa da se uz pomoć Uefa izgradi stadion na kome bi se takmičila oba kluba kako je urađeno u Užicu“, i kao što je slučaj u Italiji, gde u Milanu na istom stadionu igraju i Inter i Milan.

Predsednik opštine Dražimir Marušić rekao je danas na sednici Veća da je u pitanju „akt Vlade i svako nesprovođenje povlači odgovornost“, tako da mu „ne pada na pamet da drugačije radi, već će poštovati i druge odluke i zakonska rešenja“.

Povezana vest:  Ibrahimović zbog supruge bliži prelasku u Milan nego u Bolonju

On je pozvao predstavnike dva kluba da se dogovore i nađu zajednička rešenja i prevaziđu sve nesporazume, koji će doprineti ukupnom razvoju sporta u Gornjem Milanovcu.