aleks_ferguson_11Ferguson odmara reprezentativce

 

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da će fudbaleri tog kluba koji su učestvovali na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi najverovatnije propustiti prvu utakmicu u predstojećoj sezoni u Premijer ligi, protiv Njukasla.

Šest fudbalera Mančester junajteda nastupalo je za svoje reprezentacije na tek završenom Svetskom prvenstvu. Za Englesku su igrali Vejn Runi i Majkl Kerik, Francusku i Južnu Koreju predvodili su Patris Evra i Park Ji-sung, Nemanja Vidić igrao je za Srbiju, a Havijer Ernandes za Meksiko.

Povezana vest:  Navijači Partizana grafitima podržali Krstajića

Fudbaleri Junajteda se nalaze na pripremama u SAD, a cilj trenera ekipe sa Old Traforda je da se igrači što bolje pripreme za predstojeću sezonu.

-Fudbaleri koji su igrali na Svetskom prvenstvu se neće vratiti treninzima do 28. jula i tek tada ćemo znati da li će neko od njih igrati protiv Njukasla. Mislim da ih neću uvrstiti u tim, možda jednog ili dvojicu – rekao je Ferguson medijima.

Povezana vest:  Klub prodaje igrača zbog komentara na Tviteru

Junajted i Čelsi će 8. avgusta igrati za trofej Komjuniti Šild, a prvu utakmicu u Premijer ligi Mančester će igrati osam dana kasnije na Old Trafordu protiv Njukasla.

-Želimo da pobeđujemo i na pripremnim utakmicama, ali cilj je da svi igrači budu potpuno spremni za početak sezone. Ne razmišljamo ni o pobedi u Komjuniti Šildu, pošto smo taj meč oduvek smatrali poslednjom proverom uoči početka Premijer lige – rekao je Ferguson.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 19. kola i tabela