Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je današnja utakmica sa Čukaričkim bila lepa za gledaoce, a teška za trenere, dok je njegov kolega Nenad Lalatović kazao da mu je žao što tim nije došao do preokreta.

Zvezda je tri puta vodila, Čukarički je tri puta stizao, imao priliku da preokrene, ali su na kraju slavili crveno-beli sa 4:3.

“ Teška utakmica, kao što smo i očekivali, iako smo pposle prvih 20 minuta mislili da će biti lagana. Vodili smo 2:0, imali smo još prilika možda da postignemo treći gol koji bi nam verovatno značio pobedu. Posle smo napravili grešku, primili smo gol ‘u svlačionicu’ i ‘iz svlačionice’. U tim momentima nam je bilo mnogo teško“, rekao je Božović posle meča.

Povezana vest:  Ivanović uložio žalbu na optužbu za nasilno ponašanje

„Uspeli smo da ponovo povedemo, Čuka je izjednačila i imala je dve ‘stopostotne’ prilike da potpuno preokrene rezultat, ali imali smo sreće. Šta da kažem? Srećom smo pobedili. Velika borba, dobra utakmica za gledaoce, a za trenere vrlo loša“, dodao je on.

Novinari su trenera Zvezde pitali o padu u igri posle 2:0.

„Ja isto mislim da smo pomislili da je gotovo, iako to u fudbalu nikada ne sme da se dogodi. Nije fraza da je 2:0 najopasniji rezultat, jer ako ekipa koja vodi primi gol, psihološka prednost prelazi na stranu protivnika“, rekao je Božović.

Povezana vest:  Profit madridskog Reala 38,5 miliona evra

Lalatović je kazao da njegovi igrači nisu igrali po dogovoru u prvih oko pola sata, već ; su prepustili Zvezdi igru.

„Ljut sam na moje igrače koji su primili prvi i treći golâ?¦Zaslužena pobeda Zvezde. Imali smo mi danas svoje momente. Nije lako vratiti se protiv ovako velikog kluba i tima u igru. Gubite 2:0, pa se vraćamo na 2:2, pa primamo treći gol, pa se vraćamo na 3:3, pa onda dve ‘stopostotne’ šanse. U svlačionici sam rekao momcima da mogu da pobede Zvezdu samo ako budu dobijali duele i tu drugu loptu. Ako je pustite da igra, ona to voli i može svakoga da dobije. Taj četvrti gol smo primili iz duge lopte. Bilo je teško da se četvrti put vratimo u igru“, rekao je Lalatović.

Povezana vest:  Nova sezona rijaliti serije “Devedeset dana za venčanje” na TLC kanalu

Čukarički je napadao i kad je izjednačio na 3:3.

„Nismo se povukli na 3:3. Nama taj bod ne odgovara, kao ni Zvezdi. Ja sam posle 3:3 mislio da ćemo da preokrenemo, da postignemo taj četvrti gol. Zvezda je pala, mislio sam da ćemo mi da se dignemo, ali je Zvezda dala četvrti gol. Odigrali smo lepu utakmicu, za publiku. Za nas trenere je bila stresna. Žao mi je, dva puta se vraćati protiv Zvezde i imali dve šanse“, rekao je Lalatović.