Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da je pobeda nad Gruzijom veoma važna, ali da je ostalo mnogo posla do plasmana na Svetsko prvenstvo.

„Ovo je bila veoma važna pobeda, možda i najvažnija u dosadašnjem toku kvalifikacija. Naravno, lakše se diše, situacija je lakša, ali ima još mnogo, mnogo posla da se uradi da bismo uspeli da odemo na to toliko željeno prvenstvo“, rekao je Kokeza novinarima u Tbilisiju.

Srbija je savladala Gruziju sa 3:1 i tako izbila na prvo mesto Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji sa 11 bodova, koliko ima i Irska, a četiri više od Velsa i Austrije.“Nismo ni bliže ni dalje nego na početku kvalifikacija jer ima još pet velikih i teških utakmica. Sve je neizvesno, a jedini cilj je da budemo u Rusiji 2018. godine“, kazao je Kokeza.

Povezana vest:  Hofenhajm do boda protiv Bajerna, Borusija bolja od Hamburga

Prvi čovek Saveza je naveo da reprezentativci nisu potcenili Gruziju, koja je već u šestom minutu povela, ali je Srbija preokretom zabeležila pobedu.

„Nismo potcenili Gruziju. Selektor je na to posebno ukazivao pažnju. Na početku se desio peh da nesrećno primimo gol, ali kako je meč odmicao, sve je došlo na svoje i zasluženo smo pobedili“, rekao je on.

Povezana vest:  Karadžić i Vokri ponovo sutra sa Blaterom u Cirihu

Kokeza je istakao da je „apsolutno verovao“ u preokret, kada je Gruzija povela.

„Mislio sam da će da bude 5:1. S obzirom na to kako su se momci ponašali pre meča i za vreme boravka u Gruziji, nisam sumnjao nijednog momenta“, kazao je Kokeza.

Naredni rival Srbiji biće Vels, a Kokeza je pozvao publiku da u što većem broju dođe na tu utakmicu i podrži fudbalere.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Domaći slavili, Aris i Bešiktaš bolji

„Ovi momci ponašanjem, zalaganjem i načinom na koji se bore za Srbiju apsolutno zaslužuju pune tribine. Pozivam sve ljude da u što većem broju dođu na stadion i pomognu nam da pobedimo Vels i približimo se Rusiji“, rekao je Kokeza. Utakmica između Srbije i Velsa igraće se 11. juna na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.