manuel pellegrini
Pelegrini i Pereira jedva čekaju duel Malage i Porta
 
Trener Malage Manuel Pelegrini rekao je danas da je zadovoljan igrom svoje ekipe i da očekuje da će u dobrom raspoloženju ući u utakmicu protiv Porta, u osmini finala Lige šampiona. Fudbaleri Malage sutra od 20.45 igraju na gostovanju protiv Porta, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona. Španski tim ove sezone debituje u Ligi šampiona i neporažen je u najelitnijem evropskom takmičenju.
Malaga je tokom vikenda pobedila Atletiko Bilbao sa 1:0 i popela se na četvrto mesto na tabeli Primere.
-Potpuno je drugačije kada u tako važnu utakmicu uđete posle pobede. Vratili smo četvrto mesto u prvenstvu, a sada želimo da uđemo u četvrtfinale Lige šampiona, iako nas čeka teška utakmica u Portu. Uvek je važno da u takav meč uđete posle pobede – rekao je Pelegrini za klupski sajt.
Pelegrini je u prevenstvenoj utakmici odmarao važne igrače, Martina Demikelisa, Žeremija Tulalana i Hoakina.
-Uvek mislite o Ligi šampiona, ali nama je bilo važno da pobedimo Atletiko Bilbao i zadržimo poziciju na tabeli – rekao je on.
Pelegrini ima na raspolaganju sve igrače osim napadača Eliseua, koji je u Ligi šampiona ove sezone odigrao osam utakmica i postigao četiri gola. I Porto će u utakmici ući posle prvenstvene pobede. Porto je u petak pobedio Beiru Mar sa 2:0 i tako nastavio niz od 19 utakmica bez poraza.
-Postigli smo dva gola, ali mogli smo još jedan ili dva. Protivnikunismo dali šansu i konstantno dobro smo igrali. Nismo igrali sjajno, ali zadovoljan sam nastupom mog tima – rekao je trener dvostrukog evropskog šampiona Porta Vitor Pereira.
Porto se sedmi put u poslednjih 10 godina plasirao u nokaut fazu takmičenja u Ligi šampiona.
-Pojačavamo pred veliku utakmicu koja nas očekuje. Svi jedva čekaju meč sa Malagom. Voleo bih da mogu da istrčim na teren i igram protiv španskog tima – rekao je Pereira.
Povezana vest:  Drulović nije došao pred novinare, pomoćnik rekao da je svima teško