bajern slavlje 2012
Švajnštajger: Gladni smo trofeja u Ligi šampiona
 
Fudbaler Bajerna iz Minhena Bastijan Švajnštajger izjavio je danas da je njegova ekipa „gladna“ trofeja u Ligi šampiona i ocenio da je mnogo napredovala u odnosu na prošlu sezonu. Fudbaleri Bajerna iz Minhena igraju sutra od 20.45 u Londonu protiv Arsenala, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.
-Moj tim je dva puta igrao u finalu Lige šampiona i nije uspeo da pobedi. Gladni smo trofeja u najelitnijem evropskom takmičenju. Iskusniji smo i idemo ka cilju. Jači smo nego prošle sezone, kada smo u finalu izgubili od Čelsija – rekao je Švajnštajger.
Bajern je prošle sezone u finalu izgubio od Čelsija posle izvođenja jedanaesteraca sa 3:4. U regularnom delu bilo je 1:1.
-U odnosu na taj meč, imamo mnogo više kvalitetnih igrača i jači smo na klupi. To je ključna stvar pred utakmicu sa Arsenalom. Čelsi je tada imao Fernanda Toresa i Florana Maludu, i to mu je pomoglo da pobedi. U tome je velika razlika. Sada imamo više igrača na raspolaganju – rekao je Švajnštajger.
On je ocenio da je njegov tim među favoritima za osvajanje Lige šampiona.
-Pet, šest ekipa su kandidati za osvajanje Lige šampiona, a mi smo jedan od njih. Znam da većina evropskih klubova ne želi da igra protiv Bajerna iz Minhena. U poslednjih četiri, pet godina smo stekli reputaciju i moramo da pobedimo Arsenal pre nego što počnemo da razmišljamo o trofeju – rekao je reprezentativac Nemačke.
-Mi u Bajernu nismo zadovoljni rezultatima 0:0 ili 1:1. Takav je mentalitet kluba – dodao je.
Bajern je 13. uzastopnu sezonu stigao do nokaut faze Lige šampiona, a trofej je osvajao četiri puta. Arsenal nikada nije trijumfovao u Ligi šampiona, a poslednji trofej londonski klub osvojio je 2005. godine. „Tobdžije“ u sutrašnji meč ulaze posle poraza u subotu u FA Kupu od drugoligaša Blekburna od 0:1.
Ekipa Arsena Vengera nalazi se na petom mestu u Premijer ligi. Fudbaler sredine terena Arsenala Džek Vilšir rekao je da bi veliki motiv njegovom timu trebala da bude prošlogodišnja pobeda Čelsija nad Bajernom u Ligi šampiona.
-Trebalo bi da odgledamo Čelsijevu utakmicu. Nisu imali dobru sezonu i možda su imali sreće na kraju, ali pokazali su karakter a to i mi moramo da uradimo. Moramo da igramo kao tim, imamo dobru atmosferu, dobre vođe na terenu i to će nam pomoći – rekao je Vilšir.
-Znamo za šta je Bajern sposoban. Oni imaju sjajan tim. Na našem stadionu smo već pobeđivali velike evropske klubove, a sada takve rezultate moramo da ponovimo – dodao je.
Sutra se igra još jedna utakmica najelitnijeg evropskog takmičenja, od 20.45 Porto će biti domaćin Malagi, u prvoj utakmici osmine finala.
Povezana vest:  Vučelić: Prihvatio sam da zamenim Vujoševića