nemacka_fudbal_reprezentacijaBura zbog kometra o fudbalerima homoseksualcima

 

U Nemačkoj se digla velika prašina nakon što je agent Mihaela Balaka izjavio da u fudbalskoj reprezentaciji Nemačke igra „gomila homoseksualaca“.

Kako prenosi Gardijan, agent Mihael Beker je ocene o homoseksulacima u reprezentaciji Nemačke izneo u razgovoru sa novinarom Špigla Aleksandrom Osangom.

U tekstu pod nazivom Novi nemački čovek, Osang tvrdi da mu je Beker čak rekao koji su fudbaleri gej, a upitan za seksulano opredeljenje jednog od novijih igrača u reprezentaciji, Beker je odgovorio da je on „polu gej“.

Povezana vest:  PepsiCo osvaja Uefa Ligu šampiona

Bekerove tvrdnje naišle su na oštre reakcije u nemačkoj, ne samo fudbalskoj javnosti, a saopštenjem se prvi oglasio portparol Bajera iz Leverkuzena, sa kojim je Balak danas potpisao ugovor.

-Šokirani smo tim tekstom. U Bajeru apsolutno nemamo negativan stav prema homoseksualcima – navodi se u saopštenju nemačkog bundesligaša.

U Fudbalskoj federaciji Nemačke nisu želeli da komentarišu tekst iz Špigla, dok je selektor „pancera“ Joakim Lev rekao da mu „ne pada na pamet da se spušta tako nisko“ i komentarise takve napise.

Povezana vest:  Rehagel podneo ostavku na mesto selektora Grčke

Osang kaže da je razgovoru s Bekerom prisustvovalo više nemačkih novinara, ali niko osim njega nije bio previše iznenađen onim što je čuo.

-Čini se da su svi naši sportski novinari već znali za priču o homoseksualcima u timu koji vodi Lev i niko od njih nije bio iznenađen – napisao je Osang.

Kako piše Gardijan, Beker nije ni demantovao ni potvrdio svoje reči, ali je istakao da ga Osang „nije najbolje razumeo“.

Povezana vest:  Berluskoni: Neka Milan ostane vlašništvo porodice

Novinar Špigla je izjavio da stoji iza svega što je napisao.

-Pred Bekerom sam zapisivao od reči do reči sve što mi je rekao i on nije imao ništa protiv toga. Sve što sam napisao je rečeno – tvrdi Osang.

Gardijan na kraju zaključuje da je čitava priča dala povoda za zabrinutost, zbog toga što je homoseksulnost i dalje jedan od najvećih tabua u svetu fudbala.