Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da njegovi fudbaleri treba da izdrže pritisak uoči najvažnijih utakmica sezone i da „pokažu da su pravi“.

-Igramo bolje, ali treba da sačekamo. Počinju odlučujuće utakmice, gde je veliki pritisak, pogotovo što počinje plej-of gde psihološku prednost ima onaj koji je drugi ili treći, a ne onaj koji je prvi. Drugi ne može ništa da izgubi, a mi koji smo prvi možemo mnogo. Taj pritisak treba da izdržimo i pokažemo da smo pravi – rekao je Božović novinarima na stadionu Zvezde.

Zvezda će u četvrtak dočekati Borac u poslednjem, 30. kolu regularnog dela Super lige Srbije.

Božović je istakao da su najteže „unapred dobijene utakmice“.

-Nadam se da ćemo plej-of da počnemo u dobrom raspoloženju. Ovo je jedna vrsta unapred dobijenih utakmica koje su uvek najteže. Borac je u velikoj borbi za opstanak i treba mu bodovi. Pokušaće da nas iznenade, a sve osim naše pobede bi bila katastrofa – naveo je trener crveno-belih.

Zvezda ima mnogo kadrovskih problema, pošto Abraham Frimpong neće moći da igra zbog suspenzije, dok su povredjeni Džon Ruis, Dušan Andjelković i Nemanja Milić. Božović je naveo da je otklonio dileme kada je u pitanju sastavljanje tima jer „nema mnogo izbora“ i dodao da se nada da će oni koji budu zamenili odsutne igrati dobro.

Povezana vest:  Esjen nije prošao lekarske preglede u Milanu

On je rekao da očekuje da će Ruis biti spreman za utorak kada će se igrati „večiti“ derbi protiv Partizana, dok za Andjelkovića i Milića „nije siguran“.

Upitan da li će publika na stadionu „Rajko Mitić“ protiv Borca prvi put od povratka Nenada Milijaša videti nekadašnjeg kapitena u prvoj postavi, Božović je odgovorio: „Može, videće ako dodju“.

Povezana vest:  Van Persi spreman za derbi protiv Mančester Sitija

Božović je najavio da će Srdjan Vujaklija, koji je u Zvezdu došao iz Borca, biti u prvih 11.

-Igraće Vujaklija, jer su ga šest meseci držali da ne može da trenira i igra. Ima razloga da dobro zapne protiv njih – istakao je Božović.

Zvezda posle 29 kola ima šest bodova više od drugoplasiranog Partizana, a Božović je kazao da „mora da bude zadovoljan“.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati utakmica 2. kola i tabela španske Primere

-Moram da budem zadovoljan jer je Partizan napravio seriju, dobio nas na JNA, ovde igrao nerešeno sa nama. Imali smo mnogo turbulentnih utakmica i treba da budemo zadovoljni. Da je normalno prvenstvo, ovo bi bila titula. Ali, mi smo predlagali takav sistem tako da nemamo pravo da se žalimo – rekao je Božović.

Utakmica izmedju Zvezde i Borca će početi sutra u 17.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

Zvezda je u utorak dobila Čukarički za rivala u polufinalu Kupa Srbije, a Božović je rekao da su na žrebu bile „četiri najbolje ekipe“ i da bi bilo teško „koga god da je Zvezda izvukla“.