uefa_logo copyEVROKUPOVI ŽREB

Sutra žreb za evrokupove

 

U sedištu Evropske fudbalske unije u Nionu sutra će biti obavljen žreb trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Šampion Srbije Partizan je u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona pobedio u Beogradu jermenski Pjunik rezultatom 3:1 i ako sačuva tu prednost na gostovanju u Jervanu, prilikom žreba za treće kolo biće među povlašćenim timovima.

Povezana vest:  Fiorentina očekuje Rosija i Gomeza za finale kupa

Ukoliko bi svi favorizovani timovi iz grupe u kojoj nisu nosioci uspeli da prođu drugo kolo, a svi imaju prednost posle prvih utakmica, crno-beli bi u trećem kolu dobili jednu od sledećih ekipa: Bate Borisov (Belorusija), Inter (Azerbejdžan), Birkirkara (Malta), Šerif (Moldavija), Levadija (Estonija), Omonija (Kipar), Solna (Švedska), Bohemijan (Irska), Ekranas (Litvanija) i Aktobe (Kazahstan).

Povezana vest:  Dejan Stanković sutra ponovo na operaciji Ahilove tetive

Pobeda u trećem kolu obezbeđuje plej of za ulazak u Ligu šampiona, a poraženi timovi igraju u plej ofu za ulazak u Ligu Evrope. Ekipe koje izgube u plej ofu za Ligu šampiona direktno se plasiraju u grupnu fazu takmčenja u Ligi Evrope.

Crvena zvezda će sutra dobiti protivnika za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Crveno-beli se nalaze u grupi od 30 nosilaca. U žrebu će biti i OFK Beograd i subotički Spartak, koji tek treba da prebrode drugo kolo kvalifikacija. Ta dva tima neće biti nosioci prilikom žrebanja parova trećeg kola kvalifikacija.

Povezana vest:  Kosanović: Imamo prava da se nadamo