Kapiten fudbalskog kluba Čelsi Džon Teri napustiće taj klub na kraju sezone, objavljeno je na sajtu tog premijerligaša.

„Posle 22 godine provedene u klubu, ima toliko ljudi kojima bi trebalo da se zahvalim u ovom fantastičnom klubu. Trenerima, saigračima, osoblju i navijačima, koji su me podržavali sve ove godine. Ne mogu dovoljno da vam se zahvalim“, naveo je Teri, objavljeno je na sajtu kluba.

Povezana vest:  Iker Kasiljas. Ova Barsa, iako najbolja svih vremena, uskoro će biti prošlost

Teri je za Čelsi debitovao 1998. godine i do sada je odigrao 713 utakmica i postigao 66 golova. Kapitensku traku nosio je rekordnih 578 puta.

On je istakao da će „biti prilike“ da govori o tome šta će raditi u budućnosti.

„Odluku o svojoj budućnosti ću doneti u dogledno vreme. Sada sam posvećen samo tome da pomognem timu da postigne uspeh ove sezone“, rekao je Teri.

Povezana vest:  Aleksandar Janković odabrao najbolje iz Novog Sada,Nike nastavlja potragu za najboljim, mladim fudbalerom u Srbiji

„Klub i ja smo oduvek imali fantastičan odnos, koji će se nastaviti i nakon mojih igračkih dana. Imali smo nekoliko zaista pozitivnih razgovora, ali odlučio sam da je sada pravi trenutak da odem. Uvek sam želeo da odem u pravo vreme i osećam da je kraj ove sezone pravi trenutak i za klub i za mene“, dodao je Teri.

On je naveo da oseća da može još mnogo toga da ponudi na terenu, ali i da shvata da će Čelsi biti „ograničen“ zbog njega.

Povezana vest:  Drogba: Odradiću ugovor s Čelzijem do kraja

„Željan sam da nastavim da igram, tako da ću se truditi da započnem novi izazov“, rekao je Teri.

Teri je sa Čelsijem osvojio četiri titule u Premijer ligi, Ligu šampiona 2012. i Ligu Evropa 2013. godine, pet trofeja u FA kupu, tri Liga kupa.