Dosadašnji trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je otišao zbog toga što misli da je najodgovorniji za loše rezultate u poslednje vreme.

-Od ovog momenta više nisam trener Crvene zvezde. To je normalan čin s obzirom na rezultate u poslednje vreme, a za koje sam ja najodgovorniji. Trener mora da bude pošten prema sebi i drugima i da na vreme ode, kao gospodin – rekao je Božović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Zvezda je u subotu izgubila od Voždovca sa 3:2, posle čega ima tri boda zaostatka za vodećim Partizanom na tabeli Super lige, tri kola pre kraja prvenstva Srbije. Božović je Zvezdu preuzeo u junu 2015. i prošle sezone je ekipu ubedljivo vodio do titule šampiona. Crveno-beli su ove bili prvi od početka, ali ih je prestigao „večiti“ rival.

-Igrači moraju da ovo prihvate kao nešto pozitivno i iz ovoga izadju još jači. Cilj nam je bila dupla kruna, a mislim da nismo blizu tog cilja, eventualno možda osvojimo Kup. Moram da napravim stres u ekipi, a to je obično kad trener ode, ekipa može da pravi bolje rezultate. Partizan ove godine igra dobro i ne mislim da će ispustiti ovu prednost do kraja – kazao je Božović.

Povezana vest:  Kondogbija pauzira osam nedelja

On je istakao da odluku nije želeo da donese odmah posle poraza od Voždovca u subotu uveče, već je sačekao da prenoći.

-Nisam mogao da zamislim ovo, ali svejedno je da li čovek ide tri kola pre kraja ili na kraju. Jednostavno, nisam optimista po pitanju titule, mada je u fudbalu sve moguće – rekao je Božović.

Takodje, naveo je da se prijateljski rastao sa čelnicima kluba i da ga nisu ubedjivali da ostane jer su „prepoznali da nema razloga“ za to.

Povezana vest:  Pobede Njukasla, remi Liverpula i VBA

Po njegovim rečima, ekipa je u „psihičkom minusu“ zbog toga što je bila prva posle regularnog dela sezone i nešto je osvojila, a onda je morala ponovo „nešto da osvaja“.

-Ekipa se zamorila. Nismo izdržali pritisak koji je u poslednje vreme bio na nama – rekao je Božović.

Upitan da li je, izmedju ostalog, stanje u srpskom fudbalu razlog odlaska, Božović je kazao da ne želi da govori o tome i da „nije na njemu da analizira“ i dodao: „Uvek može bolje, ali neću o tome da pričam“.

On je naveo da ga igrači „uopšte nisu razočarali“.

-Ako mi kažete ime jednog koji se nije borio i želeo, složiću se. Nivo igre može da se komentariše, ali su svi dali maksimum kada je reč o borbenosti – dodao je.

Na pitanje da li se kaje što je doveo nekog igrača, on je uz osmeh kazao „rekao bih nešto“, a potom dodao „nema kajanja“. Božović je zahvalio ljudima iz kluba „koji su mu omogućili da radi šta je on hteo“ i istakao da su samo „insinuacije“ da je u lošim odnosima sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i naveo da je od njega imao 100 odsto podrške.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Rezultati utakmica osmine finala Kupa Srbije

Upitan da li bi opet isto sve radio, odgovorio je: „Pametan se čovek uči na tudjim greškama, a budala na svojim“.

Božović nije mogao da odgovori na pitanje da li bi se vratio da ponovo bude trener Crvene zvezde.

-Tek sam otišao… Volim Zvezdu, a šta će biti dalje? Hoćemo li biti živi? – rekao je Božović.

Čelnici Zvezde će u toku dana odlučiti ko će privremeno voditi ekipu posle odlaska Božovića.