aleks_ferguson_11Ferguson: Odbio sam ponude za mesto selektora Engleske

 

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da je u dva navrata odbio ponudu da postane selektor fudbalske reprezentacije Engleske.

Ferguson (68) nije otkrio kada mu je ponuđen posao selektora, a mediji spekulisu da je Fudbalski saveza (FA) želeo da škotski trener 1996. godine zameni Terija Venejblsa, ali Glena Hodla, tri godine kasnije.

-U nekoliko navrata ponuđeno mi je da budem selektor Engleske, ali to naravno nije dolazilo u obzir. Mislim da je to užasan posao, a pritom imam veliki ‘nedostatak’ pošto sam Škotlanđanin. To je važna stvar, bez obzira kako gledate na stvari – rekao je Ferguson britanskim medijima.

Povezana vest:  Karadžić: Više nam niko neće oprostiti novi fijasko

Takmičenje na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi Engleska je završila u osmini finala, porazom od Nemačke od 1:4. Ferguson smatra da je dugo takmičenje u Premijer ligi imalo uticaj na nastupe reprezentativaca.

-Sezona u Engleskoj je naporna. Na primer, u decembru igramo osam ili devet utakmica, iako je to najgore vreme u godini, pošto su tereni sve teži. U drugom delu sezone većina igrača ima nekih problema – rekao je on.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa A: Totenhem bolji od Intera, pobeda Tventea u Bremenu

-Zbog važnih utakmica igrači ne odustaju i kada na kraju sezone u domaćim ligama počne Svetsko prvenstvo, fudbaleri nisu 100 odsto spremni. Potreban im je odmor kako bi vratili snagu – dodao je 68-godišnji trener.

Ferguson veruje da mnogi „veliki“ igrači nisu dobro igrali na Mundijalu zbog velikog pritiska i očekivanja stručnih štabova ali i navijača.

Povezana vest:  OFK Beograd počeo pripreme

-Svi glavni igrači od kojih se očekivalo mnogo na Svetskom prvenstvu, kao što su (Lionel) Mesi i (Kristijano) Ronaldo, su loše odigrali. Svi su na početku očekivali da to bude Vejnov (Runi) turnir, ali nemojte zboraviti da on nema mnogo iskustva na Mundijalu – rekao je trener Junajteda.

-Mnogo igrača će samo jednom igrati na Svetskom prvenstvu, ali Vejn će imati još prilika i uz potrebno iskustvo, biće još bolji – dodao je Ferguson.