logo_crvena_zvezdaPRIJATELJSKI MEČ ZVEZDE

Nerešeno protiv Burse

Crvena zvezda – Bursa 2:2

 

Stadion: Solar u Glaizdorfu (kod Graca).

Gledalaca: 350.

Sudija: .

 

CRVENA ZVEZDA : Stamenković, Ninkov, S. Đorđević, Vilotić, Tošić, Bogdanović, Milovanović, Kadu, Koroman, Subašić i Jevtić.

BURSA : Ozkan, Erdogan, Aziz, Kečeli, Stajnert, Batala, Sal, Ergić, Tandogan, Ipek.

Igrali su još: Tekin, Ivankov, Jildirim, Albajrak, Sarak, Odabasi, Vederson, Has, Insua, Demir, Kirita, Sen, Ozturk.

 

Četvrta prijateljska utakmica Crvene zvezde na drugom delu priprema u Sloveniji i duel sa šampionom Turske Bursom.

Utakmica je počela, Bursa je krenula sa centra. Na tribinama su prisutni navijača oba kluba, koji u veoma prijatnoj atmosferi bodre svoje timove.

GOL! 1:0, 2. minut. Kakav start crveno-belih. Uigrana akcija naših igrača u sredini terena, koju je završio Koroman udarcem sa nekih 10 metara, precizan udarac našeg novog-starog igrača i rano vođstvo za Zvezdu.

10. minut, brz napad naših igrača, Bogdanović je iz sredine poslao dugu loptu na levu stranu pravo na Perovića, koji je posle duplog pasa sa Subašićem, šutirao sa 18 metara, ali je golman bio na mestu.

Povezana vest:  Bejl razočaran posle remija sa Srbijom

1:1, 15. minut. Bursa je svoj prvi organizovani napad i udarac ga Stamenkovićevom golu završila pogotkom. Ipek je centrirao sa levog krila, pravo na glavu najisturenijeg Badahira, koji je preciznim udarcem pogodio mrežu za izjednačenje.

21. minut, žuti karton za Kečelija.

22. minut, Kadu je ušao u kazneni prostori, ali je šutira iz teške pozicije uz levu gol-aut liniju, tako da nije uspeo obziljnije da ugorzi golmana.

23. minut, Stajnert je dugo vukao loptu kroz sredinu, posle čega je šutirao sa nekih 20 metara, ali neprecizno pored gola.

U 25. minutu kratka sudijska pauza, kako bi se igrači osvežili, obzirom da su Austiriji isti vremenski uslovi kao i u Sloveniji.

30. minut i nova kratka pauza, ovoga puta zbog nekoliko oštrih startova na oba strane i ukazivanja medicinske pomoći trojici igrača.

36. minut, Milovanović je uhvatio volej na 16 metara od gola, ali je njegov udarac i to glavom izlokirao Aziz.

Povezana vest:  Đurovski i Luković savetovali mališane za projekat "Fudbal za prijateljstvo"

42. minut, Milovanović je još jednom oprobao svoj dobro poznati udarac i odmah je pogodio prečku sa 18 metara.

45. minut, Milovanović je izveo slobodan udarac sa nekih 20 metara iskosa sa leve strane, posle faula nad Kaduom, ali lopta odlazi za malo pored desne stative.

Kraj prvih 45 minuta.

Počelo je drugo poluvreme, uz jednu izmenu kod nas, Savio je zamenio Milovanovića.

50. minut, žuti karton za Vilotića.

52. minut žuti karton i za Sena.

1:2, 55. minut. Kečeli je dodao loptu do Batale, koji je sa 18 metara krenuo u prodor, izborio se za poziciju i prezicnim udaracem sa nekih 10 metara sa desne strane pogodio kontra ugao Zvezdinog gola.

60. minut, dvostruka izmena u našim redovima. Koromana je zamenio Jevtić, a Tošića Ignjatijević.

61. minut, prekid sa desne strane izvodi Bogdanović, lopta u sredinu na Subašića, koji pokušava glavom, ali je izblokiran, a u nastavku lopta dolazi do Đorđevića, koji šutira pravo u golmana.

Povezana vest:  UEFA: Sve utakmice odložene do daljeg

65. minut, Bogdanović izvodi slobodan udarac sa leve strane, lopta preleće sve u sredini i stiže do Savia na drugu stativu, koji nije uspeo da dobro zahvati istu, koja odlazi u gol-aut.

68. minut, nova dvostruka izmena kod nas, Jeremić i Vešović su ušli na teren, a Kadu i Subašić izašli iz igre.

76. minut, odlična prilika za Jeremića posle duplog pasa sa Perovićem, ali je njegov jak, ali ne i precizan udarac iskosa sa desne strane odbranio golman.

77. minut, prinudna izmena u Zvezdim, povređenog Ninkova menja Nikolić.

79. minut, Trifunović menja Perovića.

85. minut, Mikić ulazi, Bogdanović izlazi.

88. minut, novi pokušaj Jeremića posle centaršuta Vešovića sa desne strane, ali njegov udarac izblokiran, posle čega golman stiže do lopte pre Trifunovića.

GOOOL! 2:2, 90. minut. Vešović je pokuvao jednu loptu kroz sredinu, proigrao Mikića na desnom boku, posle čega je usledila lopta u sredinu, koja preleće sve i dolazai pravo na nogu Trifunovića, koji hvata volej i sa 7-8 metara matira golmana.