Jovan Amanovic_1Amanović oborio državni rekord u skitu i pobedio u Sloveniji!

 

Jovan Amanović reprezentativac kluba Novi Sad oborio je sa 114 golubova sopstveni državni rekord u disciplini skit za osnovni deo na turniru na strelištu u Pragerskom kod Maribora. U finalu je imao 20 golubova i sa 134 goluba ubedljivo je trijumfovao!

Raniji rekord je bio 111 krugova i Amanović ga je postavio na Svetskom kupu pre mesec dana u Lonatu u Italiji!

Povezana vest:  Juniori drugi puškom na „Olimpijskim nadama“ u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog rekorda, srebrne medalje za Katarinu Biserčić i Marka Živića, bronza Igoru Čotri!

Drugo mesto na turniru pripalo je takođe novosadskom reprezentativcu Goranu Stojadinoviću koji je imao 126 golubova (107 i 19).

– Raduju ovi dobri rezultati pred odlazak naših takmičara u skitu na Šampionat sveta u Minhen od 29. jula do 11. avgusta – kaže sportski direltor Streljačkog saveza Srbije za leteće mete Nedeljko Vajagić – Koristilo je i što su pre ovog turnira u fabrici Peraci u Italiji napravili nove kundake po meri. Sada mogu mirno da se pripremaju za šampionat sveta odakle se, takođe, nadamo lepim vestima.

Povezana vest:  EP 2011, BEOGRAD, Andrija Zlatić šampion Evrope MK pištoljem

U disciplini trap u Minhenu će učestvovati senior Nenad Mamuzić iz Partizana i junior Nemanja Smiljanić iz Grofa (Kalište kod Požarevca). Reprezentaciju će voditi selektor Dejan Mihajlović.