lopta_u_kosuEP DO20 GODINA

Poraz Orlova od Rusa

Rusija – Srbija 92:80

 

Mlada muška reprezentacija izgubila je od Rusije u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta na Evropskom prvenstvu u Zadru. Izabranici selektora Đokića očigledno nisu uspeli da se oporave posle šokantnog poraza u četvrtfinalu od Hrvatske i doživeli su novi udarac. Takmičenje na EP završavamo utakmicom za 7. mesto, protiv Ukrajine (nedelja, 14,30).

Selektor Đokić je odlučio da šansu pruži igračima koji do sada nisu mnogo igrali. Ukazanu priliku posebno su iskoristili Majstorović i Subotić koji nisu dozvoljavali Rusima da se prerano odlepe. Ali, kako smo u prvom poluvremenu užasno šutirali za tri poena (13-0), samo je bilo pitanje vremena kada ćemo totalno pasti.

Povezana vest:  Đilas razgovarao sa predstavnicima Zvezde i Partizana

To se desilo u drugoj polovini trećeg perioda, kada smo za pet minuta postigli samo dva poena. Rusi su to kaznili i vrlo brzo stigli i do prednosti od 21 poena. Tu je bio kraj. Jedini raspoložen za igru bio je Subotić, ali on je uspeo samo da zaustavi dalje poniranje, ne i da nas sasvim spase.

Povezana vest:  Radonjić: Sigurno nas čeka težak posao u Moskvi

Boško Đokić, selektor naše reprezentacije posle novog poraza je rekao:

-Pružio sam šansu onima koji su igrali manje, većina ih to nije iskoristila. Iskreno, nisam očekivao da će selekcija Rusije sve pogoditi, ali su oni baš dobro igrali. Znam da će biti teško i protiv Ukrajine, ali moramo da pronađemo motiv i pobedimo.

Selektor je objasnio odluku da Jaramaz i Musli preskoče duel protiv Rusije: „Jaramaz nije igrao zbog povrede, a Muslija sam hteo da odmorim da bi poslednji meč odigrao potpuno spreman. On je izuzetno opterećen i umoran. I druge nosioce igre sam malo poštedeo.“

Povezana vest:  KSS saglasan da Ivković preuzme Olimpijakos

Rusija – Srbija 92:80 (23:23, 21:6, 23:20, 25:31)

Rusija: Andrejev, Kličnikov 2, Morozov 7, Polokin 8, Bičkov 8, Pičkurov 4, Karpuhin 22, Ivlev 19, Antipov 14, Patejev, Kirdjačkin, Valijev 8.

Srbija: Milutinović 1, Obrenović, Riznić 4, Subotić 21, Nedović 13, Mitrović 9, Arnautović 9, Majstorović 8, Đekić 11, Anđušić 4, Jaramaz, Musli.