dejan radonjic cz tajfun

Zvezda gostuje u Ljubljani

Košarkaši Crvene zvezde Telekom gostuju u Ljubljani ekipi Union Olimpije u dvorani Stožice, u okviru 19. kola ABA lige.
Košarkaši Crvene zvezde Telekom nastavljaju sa žestokim ritmom ove sezone, nakon tri utakmice protiv evroligaških ekipa (od kojih su crveno – beli dve izgubili u neizvesnim završnicama) sledi izuzetno neugodno gostovanje ekipi Union Olimpije.
Ekipa trenera Radonjića u prvom delu sezone pomalo neočekivano je izgubila od popularnih „zmajčeka“ u Pioniru (73:77), međutim, od te utakmice Olimpija beleži pomalo neočekivane rezultate, ekipa iz Ljubljane trenutno zauzima 11 mesto na tabeli, sa skorom 7 pobeda i 11 poraza, dok Beograđani zauzimaju treće mesto sa skorom 13 pobeda i 5 poraza. Utakmicu u Pioniru više od pobede gostiju obeležila je teška povreda kapitena crveno – belih Luke Mitrovića, čiji povratak na teren svi s nestrpljenjem iščekuju.
-Olimpija se pojačala, par dana pred naš meč stigao je iskusni Dvejn Robinson. Plasmanom u drugi krug Evrokupa napravili su fenomenalan rezultat i pokazali kvalitet. U trenutku kada su nas pobedili igrali su jako dobro, posle toga su ušli u probleme sa povredama i bili bez nekih nosilaca igre. Zbog toga trenutno imaju manji broj pobeda nego što to po kvalitetu zaslužuju. Sada je ekipa Olimpije opet kompletna. Ali, to ne menja naše ambicije. Želimo pobedu, ali i da odigramo kvalitetan meč, kako bi cele ekipa išla napred. Odnosno, da iz meča rastemo, i da što pre dođemo do maksimalne snage tima – izjavio je za klupski sajt Radonjić.
Meč 19. kola ABA lige, igra se od 17 časova, u dvorani Stožice u Ljubljani, ekipu nakon duela u Sloveniji već u sredu putuje u Atinu, gde je u četvrtak očekuje meč 3.kola Evrolige protiv Panatinaikosa.

Povezana vest:  Radonjić: Da pobedom započnemo seriju