Fudbalski klub Radnički saopštio je danas da je na nišku ekipu lažnim optužbama izvršen ogroman pritisak i istakao da je to urađeno kako bi se dala prednost favorizovanim ekipama.

„Radnički je juče bio brutalno napadnut i optužen za brojne izmišljene i fabrikovane afere. Nakon jučerašnje utakmice nameće se pitanje u čijoj kuhinji je sve to osmišljeno“, navodi se u sapštenju Radničkog.

Predsednik sindikata „Nezavisnost“ Mirko Poledica je na svom Tviter profilu napisao da se „nešto dešava“, s obzirom na to da su kladionice za izrazitog favorita u utakmici između Vojvodine i Radničkog postavile Nišlije, iako se meč igra u Novom Sadu. ;

Fudbaleri Radničkog i Vojvodine odigrali su juče 0:0 na „Karađorđu“ u Novom Sadu, u 35. kolu Super lige Srbije.

Povezana vest:  Katanija slavila protiv Peskare

„Sada je očigledno da je sve bilo urađeno kako bi se dala prednost favorizovanim klubovima, pošto do bodova ne mogu da dođu fer igrom na terenu. Simptomatično je da su na kraju mediji poverovali u laž i munjevito preneli neproverenu informaciju koju su plasirali ‘lažni sindikalci’ i samoprozvani borci za pravdu“, navodi se u saopštenju.

Radnički je upitao kome je u interesu da se u javnosti igra sa poštenjem i čašću zaposlenih u niškom kolektivu.

„I sada, kao i nekoliko puta ranije se pokazalo da je u Srbiji najlakše napadati ljude koji rade i trude se da ostvare što bolje rezultate. Takođe, po ko zna koji put, plasiraju se optužbe koje nemaju pokriće, a bez ikakvih posledica po onima koji blate naš klub. Zanima nas, da li ćemo sada, umesto neosnovanih optužbi dobiti izvinjenje, koje i te kako zaslužujemo“, dodaje se.

Povezana vest:  Groskrojc se vratio u Nemačku, pojačao Štutgart

Radnički je naveo da će insistirati na tome da se „otkriju oni koji stoje iza ovoga“.

„Lažnim optužbama izvršen je ogroman pritisak na nas, koji se povećava iz dana u dan, kako se približava kraj prvenstva. Ovako nešto je nedopustivo i Radnički će insitirati da se otkriju oni koji stoje iza ovoga. Nadamo se da su sada zadovoljni svi ti takozvani dušebrižnici srpskog fudbala, koji su nesportskim ponašanjem unizili sport“, navodi se.

Povezana vest:  Barselona i dalje nedodirljiva, Partizan 65. na svetu

Iz kluba navode da su se negativni komentari i konstantni napadi na Radnički odrazili na jučerašnju utakmicu.

„Očigledno je da su te krajnje manipulacije ostavile traga na fudbalere koji nisu mogli da izdrže psihološki pritisak, tako da nisu uspeli da dođu do pobede na terenu“, dodaje se u saopštenju.

Uprava niškog kluba uporno pokušava, kako se navodi, da središte svega usmeri na teren, da kvalitet dokaže tokom 90 minuta čiste igre, ali da drugi ne žele fer-plej.

„Drugi misle da se utakmice rešavaju van terena i van intervala između dva sudijska zvižduka“, zaključuje se u saopštenju.