Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović upozorio je danas učesnike Super lige da prestanu da se neprimereno ponašaju i oglašavaju u javnosti, i najavio je da će pokrenuti postupak pred Etičkom komisijom da bi se sačuvao integritet takmičenja u Super ligi.

Uprava Crvene zvezde je posle dva uzastopna poraza u prvenstvu, posle kojih je pala na drugo mesto tabele, teško optužila upravu Partizana za korupciju, nakon čega su se i crno-beli oglasili saopštenjem u kome je ocenila da su crveno-beli licemerni.

U obračunu „večitih“ potkačeni su i Voždovac, Vojvodina i niški Radnički, koji su se takodje oglašavali u javnosti.

-FSS upozorava sve aktere koji stvaraju zapaljivu i apsolutno nesportsku atmosferu pred odlučujuće utakmice da se više ne oglašavaju na ovakav način i da se posvete isključivo fudbalu. Kao generalni sekretar fudbalske organizacije dužan sam da pokrenem postupak pred Etičkom komisijom FSS koja je nedavno formirana da preduzme sve mere predvidjene Etičkim kodeksom i drugim pravnim aktima kako bi se očuvao integritet takmičenja. Oni koji podižu tenzije i stvaraju atmosferu haosa moraju da znaju da će snositi posledice i da će odgovarati za svoje postupke – rekao je Šurbatović.

Funkcioner FSS ocenio je da je ponašanje „večitih“ „apsolutno neprimereno“ i da nanosi „nesagledivu štetu“ svima koji vole fudbal.

Povezana vest:  Ćavi: Barseloni bi dobro došao Vejn Runi

-Posle svega što se ovih dana pojavljuje u javnosti u vezi sa Crvenom zvezdom i Partizanom više je nego jasno da je ponašanje dva naša najveća kluba, a posebno njihovi zapaljivi nastupi u medijima, apsolutno neprimereno i da nanosi nesagledivu štetu svima kojima je stalo do fudbala u Srbiji. Crvena zvezda i Partizan u samoj završnici prvenstva na nedopustiv način vrše strahovit pritisak na Fudbalski savez Srbije – rekao je Šurbatović.

Povezana vest:  Lampard: Voleo bih da se Murinjo vrati

On je ocenio da ovakav ambijent, koji se proširio na navijače i simpatizere oba kluba, šteti fudbalu.

-Stvari su definitivno otišle predaleko. Daleko van okvira u kojem bi trebale i morale da budu. Sigurni smo da nikome ovakav ambijent ne može da donese ništa dobro, bez obzira na to ko će se na kraju radovati trofejima – rekao je Šurbatović.

Povezana vest:  Bekenbauer: Platini da zameni Blatera na čelu FIFA