Fudblaski klub Crvena zvezda podržao je danas inicijativu Partizana da na utakmici crno-belih sa Radničkim u Nišu prisustvuje delegat Evropske fudbalske unije (Uefa).

Pojedini mediji objavili su ranije danas da je Partizan tražio od Uefe zatražio specijalnog posmatrača, a crveno-beli u svom saopštenju navode da „apsolutno podržavaju“ inicijativu, kao i da im je „drago da su se gospoda iz Humske dozvala pameti“.

Povezana vest:  Zvezda proslavila Đurđevdan na Marakani

-Odavno je trebalo to da učine, a pre svega da se konačno ustanovi da li im pripadaju titule iz 1986. i 1987. godine koje za Uefa nisu legitimne, a oni su ih iako su nameštali u domaćem prvenstvu dobili preko nekog Suda udruženog rada koji ni Fifa, ni Uefa ne priznaju. Tada su Crvena zvezda i Vardar kao šampioni odlukom FSJ i Uefa igrali u Kupu šampiona, a Partizan je naknadno oteo te titule. Treba čuti stav Uefa po tom pitanju – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  San: Gvardiola se dogovorio sa Mančester Sitijem

Zvezda navodi da bi trebalo „čuti stav“ Uefe o šest titula Partizana u nizu za vreme Tomislava Karadžića.

-Mnogi njihovi bivši igrači, funkcioneri i treneri su svedočili koliko su tada nameštali, a čak i legenda svetskog fudbala Lotar Mateus. Kada već Uefa dolazi trebalo bi čuti šta misli o tome – piše crveno-beli.

Crvena zvezda ističe da su „četiri kladioničarska prelaza“ u poslednjih mesec dana, na utakmicama Partizana, „nezaobilazna stavka“ i da u tome ima „materijala za Uefu“. Zvezda se nada će se Uefa odazvati pozivu i da će se uključiti u „čišćenje mulja“ koji je Partizan pravio decenijama.

Povezana vest:  Odbijena tužba Partizana, Zvezdi potvrđena titula iz 1946.

Utakmica izmedju Radničkog iz Niša i Partizana igraće se u sredu od 19.00.