Fudbalski klub Radnički pozvao je Partizan da za predstojeću utakmicu u Super ligi pozove i posmatrače Svetske fudbalske federacije (Fifa), kako bi bili sigurniji u regularnost meča. Pojedini mediji su ranije danas objavili da je Partizan za predstojeću utakmicu 36. kola Super lige Srbije protiv Radničkog pozvao posmatrača Evropske fudbalske unije.

-Radnički će, kao i uvek, u svakom meču ići na pobedu, a izuzetak neće biti ni utakmica sa Partizanom, a ni Zvezdom. Naš klub se našao u unakrsnoj vatri izmedju Zvezde i Partizana. Smatramo da je dosta da u njihovom sukobu dovode u pitanje našu cast – ističu u klubu iz Niša.

Povezana vest:  Rendžers sledeće godine bez Evrope

Takav potez Partizana u Radničkom vide kao pokušaj pritiska na klub.

-Pokazalo se više puta u prethodnom periodu da ‘ko o čemu Partizan o poštenju’. Najpre su se žalili zbog sudija, koji još nisu određeni, čime su opet pokušali da utiču, po staroj oprobanoj metodi na izbor sudija – piše u saopštenju Radničkog.

-Radnički ne zna ko će biti sudija na utakmici, niti smo se bavili time. Zbog sporta i fer-pleja Partizan mora da prestane da izigrava proroka ili baba Vangu, jer to što rade nije ništa drugo nego pokušaj da utiču na izbor sudija i išod utakmice, na šta se upravo oni konstantno žale. U svakom slučaju, naš Radnički će se boriti protiv oba kluba, jer je naš cilj da zaigramo u Evropi – dodaje se u saopštenju Nišlija.

Povezana vest:  Mesi ne želi da ode iz Barselone

Radnički navodi da su, kao i svi ostali klubovi, „umorni od prepucavanja“ izmedju Zvezde i Partizana.

-Uostalom, svoje spekulacije neka ostave kao opravdanje za svoje buduće neuspehe. Smatramo da su nedavna saopštenja Partizana još jedan pokušaj pritiska na nas – navodi se u saopštenju Radničkog.

Utakmica izmedju Radničkog iz Niša i Partizana igraće se u sredu od 19.00.

Povezana vest:  Poraz Real Madrida od Hetafea u gostima