bajkovic_sme_cz

Boban Bajković: Pobedom najaviti bolje dane

 

Čuvar mreže Crvene zvezde i jedan od retkih u timu Roberta Prosinečkog kome se nema šta zameriti na učinku u jesenjem delu polusezone, Boban Bajković, u svom stilu, optimistički i bez ustezanja govori o aktuelnom trenutku u kome se nalazi najtrofejniji srpski klub pred poslednju utakmicu u 2011. godini.

– Moramo da pobedimo Vojvodinu kako znamo i umemo iz mnogo razloga. Prvi je da ostanemo u borbi za titulu i na proleće, a drugi je atmosfera u svlačionici. Utakmica u subotu se pamti kao poslednja sve do proleća i zato ne smemo da dozvolimo nikakvo iznenađenje. Svesni smo da će nam otežavajuća okolnost biti i to što igramo pred praznim tribinama, ali ovo je Zvezda i opravdanja za neuspeh nema – izjavio je Bajko koji kao i svi njegovi saigrači žali što će se derbi 15. kola prvenstva Srbije igrati pred sablasno praznom „Marakanom“.

Povezana vest:  Gremio suspendovao svoju navijačku grupu zbog rasizma

– Ne mogu ni da zamislim kako će nam biti kad istrčimo na teren i ne čujemo huk sa Severa. Ali moramo da se prilagodimo takvoj situaciji i igramo kao da su Delije tu. Oni su ti za koje moramo da pobedimo, jer su nas i pored realno nekoliko lošijih rezultata ove godine, bezrezervno bodrili i podržavali – jasna je Zvezdina „jedinica“.

Povezana vest:  Riberi produžio ugovor sa Bajernom?!

Nakon meča sa Novosađanima, fudbalere Zvezde čeka nešto manje od mesec dana odmora, a onda ponovno okupljanje i pripreme za drugi deo sezone, u kome valja mnogo toga isprivati i ako je ikako moguće nadoknaditi veliki minus na tabeli.

– Ko misli da ne možemo da stignemo do titule, ne mora ni da dolazi na pripreme. Stizala se i veća prednost. Videćete da će dosta toga zavisiti od nas. Ako mi budemo na nivou koji zahteva igranje u Zvezdi, ništa nije nemoguće. Prednost rivala nije mala, ali ostalo je još 48 bodova u igri, a i proleće je po tradiciji deo sezone u kome igramo bolje nego tokom jeseni – veruje u konačan uspeh dvadesetšestogodišnji golman.

Povezana vest:  Žervinjo u Arsenalu