jelensuperliga logo

JELEN SUPERLIGA

Partizan protiv Metalca, Zvezda dočekuje Vošu

 

Fudbaleri Crvene zvezde sutra dočekuju novosadsku Vojvodinu u derbiju 15. kola, poslednjeg u jesenjem delu sezone Super lige Srbije. Meč na stadionu Crvene zvezde počinje u 13.00, kada se igraju i ostale utakmice 15. kola, osim duela Radnički 1923 – Rad koji je na programu u istom terminu, ali u nedelju.

Utakmica između Zvezde i Vojvodine igraće se pred praznim tribinama, pošto je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (DK F S S) kaznila crveno-bele jednom utakmicom bez prisustva publike zbog incidenata na utakmici protiv Partizana pre dva kola. Partizan je dobio tu utakmicu na Zvezdinom stadionu sa 2:0, a navijači obe ekipe paljenjem baklji u dva navrata su naterali sudiju Danila Grujića da prekine utakmicu.

Druguplasirana Crvena zvezda zaostaje za vodećim Partizanom sedam bodova, a ima pet više od treće Vojvodine. Šampion Srbije i vodeći na tabeli, Partizan pobedom u „večitom“ derbiju u 12. kolu osigurao je „jesenju titulu“, a sutra na stadionu u Lučanima gostuje „fenjerašu“ Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

Povezana vest:  ALEKSANDAR JANKOVIĆ ODABRAO NAJBOLJE IZ SUBOTICE

Metalac je u prošlom kolu pobedio Jagodinu u gostima, što je bilo veliko iznenađenje, jer je domaća ekipa u odličnoj formi i zabeležila je nekoliko, za nju, veoma bitnih pobeda. Crno-beli su izgubili od Slobode Sevojno u Užicu u drugom kolu Super lige 20. avgusta i od tada su 12 puta zaredom pobedili u ligi, plus tri puta u Kupu Srbije, čime su trenutno prva ekipa u takvim nizom.

Konkurent Metalcu u borbi za opstanak u Super ligi Novi Pazar dočekuje Jagodinu, a drugi „favorit“ za ispadanje u niži rang Borac iz Čačka na svom terenu igra protiv Spartaka iz Subotice, koji je na visokom šestom mestu na tabeli sa 22 boda.

Povezana vest:  Arsen Venger: Moramo da se trgnemo, ili će biti još poraza

Borac je pretposlednji na tabeli sa osam, a Novi Pazar 14. sa dva boda više od Čačana. Inače, Pazarci i Milanovčani imaju najgore odbranu u ligi jer su primili 24, odnosno 25 golova. BSK je, posle odlične forme sredinom polusezone, nanizao loše rezultate i osvojio svega jedan bod iz četiri utakmice, a u 15. kolu u Borči dočekuje Javor iz Ivanjice.

Ekipa iz beogradskog predgrađa je u poslednja četiri kola izgubila od ekipa iz gornjeg dela tabele, Partizana, Vojvodine i Spartaka, a remizirala je sa Radom. U ostalim utakmicama koje se igraju u subotu Smederevo dočekuje kulski Hajduk, a Sloboda Sevojno OFK Beograd. Poslednju utakmicu jesenjeg dela sezone u nedelju u Kragujevcu će odigrati domaći Radnički i Rad.

Radnički do ubedljivog poraza od Partizana sa 3:0 u prošlom kolu nije izgubio utakmicu u Super ligi i trenutno je četvrti na tabeli sa 25, a ekipa sa Banjice ima 14 bodova i nalazi se na deobi desetog mesta sa Smederevom i Javorom.

Povezana vest:  Schiaviju šest godina suspenzije zbog udaranja sudije nogom u glavu

Prolećni deo sezone startuje početkom marta iduće godine.

 

Raspored utakmica, subota od 13,00:

Smederevo – Hajduk

BSK – Javor

Borac – Spartak Zlatibor Voda

Crvena zvezda – Vojvodina

Radnički 1923 – Rad

Metalac – Partizan

Novi Pazar – Jagodina

Sloboda Sevojno Point – OFK Beograd

Tabela

1 Partizan            39

2 Crvena zvezda               32

3 Vojvodina        27

4 Radnički 1923  25

5 Sloboda Point Sev.       25

6 Spartak Zlat. voda         22

7 Jagodina           19

8 OFK Beograd  19

9 Hajduk              18

10 Rad   14

11 Smederevo   14

12 Javor                14

13 BSK   13

14 Novi Pazar     10

15 Borac               8

16 Metalac          7