ratko_dostanic_pogledPRIPREME CRVENE ZVEZDE

Dostanić: Na dobrom smo putu

 

Subota 17. jul je bila još jedan dan tokom letnjih priprema, u kojem je Crvena zvezda odigrala dva prijateljska meča. U prvom je kombinovani sastav pobedio slovenačkog trećeligaša Veržej sa 4:1, dok je u drugom Zvezda odigrala 2:2 sa turskim šampionom Bursom.

Šef stručnog štaba Ratko Dostanić ima razloga da bude zadovoljan prvenstveno tokom kojim ide zacrtani plan i program priprema, a onda i pokazanim na utakmicama.

– Još uvek stojim pri tome, da se igrači osećaju „težim“ nego što bi trebalo, obzirom da smo i dalje u fazi priprema. I pored jakih treninga, sigurno da mogu biti zadovoljan njihovim pristupom utakmicama. Sada imamo tri-četiri iskusna lidera, koje ostali odlično prate i funkcionišu kao tim. Protiv Burse smo pokazali da smo na dobrom putu, ali i da ima još dosta prostora za napredak. Zaslužili smo barem remi i mogu da čestitam igračima na prikazanom – istakao je Ratko Dostanić.

Povezana vest:  I Aleks Ferguson podržao Infantina

Protiv Burse je priliku dobio veliki broj igrača, među kojima je bila i nekolicina, koja je samo par sati ranije igrala sa Veržejom.

– Svih 30 igrača koji su ovde na pripremama dokazuju da izuzetno dobro rade. Svi dobijaju priliku i svako od njih može da pokaže koliko vredi. Pristup protiv Burse je sigurno nešto što treba da nas krasi i ako nastavimo ovako, imamo lepu budućnost – poručio je Dostanić.

Povezana vest:  Kordoba: Ronaldo je najbolji fudbaler sa kojim sa igrao

Turski šampion Bursa, samo je jedan u nizu od teških protivnika na ovim pripremama. Sledeći je nemački Hanover, koji će biti poslednja provera pred start sezone 29. jula.

– Sami smo hteli što jače utakmice u ovom pripremnom periodu. Bursa je veoma jak protivnik i zbog toga igra mojih fudbalera dobija na još većem značaju – jasan je šef struke.

Povezana vest:  Lacio bolji od Sampdorije, Đorđević ponovo na terenu

Ratko Dostanić ima razloga za zadovoljstvo i posle pobede nad Veržejom po veoma vrućem vremenu.

– Posle poraza od Engleza, najvažnije da su igrači pokazali karakter. Sigurno da protivnik nije bio u istom rangu, ali što je najvažnije vidna je bila ozbiljnost, koja je dala rezultata – zaključio je Ratko Dostanić.