Takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije nastavlja se sutra utakmicama 36. kola u kom bi moglo da bude rešeno pitanje prvaka. Prvoplasirani Partizan gostovaće u Nišu ekipi Radničkog, dok se drugoplasirana Crvena zvezda u Ivanjici sastaje s Javorom.

U srpskojh fudbalskoj javnosti tenzije su velike usled raznoraznih saopštenja „večitih“ rivala u kom su optuživali jedni druge za nameštanja i vršenje pritiska kako na arbitre, tako i druge klubove.

Partizan na poslednje 34 utakmice u svim takmičenjima nije pretrpeo poraz i eventualnom pobedom na sutrašnjoj utakmici, ali i porazom ili remijem Zvezde, crno-beli bi osvojili 27. titulu prvaka države. Crno-bele na utakmici protiv Radničkog neče moći da vodi trener Marko Nikolić zbog kazne Fudblaskog saveza Srbije. Nišlije s druge strane i dalje imaju šanse da se izbore za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa, ali za to će im biti potrebno da osvoje bodove protiv Partizana, ali i da Mladost na svom terenu izgubi od Napretka iz Kruševca.

Povezana vest:  Nova šansa za Kajla Bartleja u Arsenalu

Zvezda na gostovanje u Ivanjicu protiv Javora ide s imperativom pobede, ali i manjim pritiskom. Crveno beli dva kola pre kraja prvenstva na drugom su mestu sa 49 bodova, tri manje od Partizana.

Utakmica plej-of grupe bez velikog značaja igraće se na stadionu tržnog centra na Dušanovcu gde će Voždovac dočekati Vojvodinu. Novosadjani su već obezbedili plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa, dok je Voždovac bezbrižan na sedmom mestu.

Povezana vest:  Ćurčić: Želimo da vratimo veru u reprezentaciju Srbije

Sve utakmice plej-ofa igraće se od 19.00.

Dosta uzbudjenja je i u plej-aut grupi, gde se čak pet timova bori za opstanak u najjačem rangu srpskog fudbala. Trenutno u najboljoj poziciji je Bačka, koja zauzima četvrto mesto sa 20 bodova, dva više od sedmoplasiranog Borca, a tri više od poslednjeplasiranog Novog Pazara.

Bačka će sutra ugostiti Radnik koji je već izborio opstanak, dok će najuzbudljivije biti u duelu Rada i Metalca na Banjici. Poslednje plasirani Novi Pazar dočekaće bezbrižni Čukarički, a u Čačku će Borac ugostiti Spartak. Sve utakmice plej-aut grupe igraće se od 17.00.

Povezana vest:  Davide Santon podvrgnut operaciji