Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da su za taj klub odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS), vezane za suspenziju stadiona i trenera Marka Nikolića, pravno nepostojeće.

Nikolić je na utakmici protiv Voždovca, koja je odigrana pred praznim tribinama proteklog vikenda, isključen u drugom poluvremenu, zbog čega ga je Disciplinska komisija kaznila sa jednom utakmicom zabrane vodjenja ekipe, kao i sa 100.000 dinara.

Partizan je juče u šest tačaka naveo šta mu je sporno u vezi sa rešenjem, a danas je naveo da Disciplinska komisija FSS nije imala kvorum za rad i odlučivanje, kao i da sastav propisan Statutom FSS. Crno-beli su naveli da su „došli do saznanja da je Uroš Zeković, potpisnik odluke Disciplinske komisije, zamenik Generalnog sekretara FSS“.

Povezana vest:  Smenjen trener banjalučkog Borca Zoran Marić

Kako se dodaje, Uroš Zeković, po članu 63. stav 4. Statuta FSS, „kao lice koje je stalno zaposleno u FSS na mestu zamenika generalnog sekretara ne može biti član Disciplinske komisije pri FSS“.

-Ovo tim pre što, u odsustvu generalnog sekretara, sva prava i obaveze ove funkcije pripadaju Urošu Zekoviću. Kako je Uroš Zeković učestvovao u radu Disciplinske komisije kao stalne Komisije FSS, učinjen je nedvosmisleni sukob interesa i odgovornosti pri grubom kršenju Statuta FSS i Zakona o sportu – navodi se u saopštenju Partizana.

Povezana vest:  Liverpul penalima savladao Siti

-Budući da je svojim učešćem dao kvorum za rad i odlučivanje, odluke Disciplinske komisije ni u slučaju suspenzije stadiona niti u slučaju odredjivanja kazne za Marka Nikolića, nisu donete na način i u postupku koji predvidja Statut naše krovne fudbalske organizacije – dodaje se.

Partizan je istakao da nije iznenadjen tendencioznim radom te Komisije, ali da jeste nepoznavanjem pravnih propisa i pravnom neukošću njenih članova.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Partizan šampion Srbije

-Odluke Disciplinske komisije u vezi sa suspenzijom stadiona i kazne za Marka Nikolića su pravno ništave i ne proizvode bilo kakvo pravno dejstvo – zaključuje se u saopštenju Partizana.