Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da su njegovi košarkaši svesni da su ove sezone izgubili u gostima od Partizana, kao i da „odgovornom i koncentrisanom“ igrom treba da pristupe sutrašnjem derbiju.

-Svima je jasna specifičnost duela izmedju dva najbolja kluba u zemlji. Ovo je takmičarski jako bitan meč jer smo se i mi i Partizan do sada izdvojili u borbi za prvo mesto, tako da ovaj meč može da definiše poziciju broj jedan, iako ima još mnogo utakmica da se igra – rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  SP TURSKA 2014, Milovanović: Ovo je tek početak puta ka vrhu

Zveda posle osam kola ima svih osam pobeda, dok Partizan ima jedan poraz, i tu prvom derbiju Super lige ove sezone. „Večiti“ rivali su ove sezone odigrali četiri meča, u Jadranskoj ligi, kupu i Super ligi. Zvezda ima tri pobede, a Partizan jednu.

-Partizan je takmičarski deo sezone odigrao jako dobro, ima sve pobede osim protiv nas. Čini mi se da su u dosadašnjem delu uradili šta su imali za cilj, a mi smo svesni mečeva koje smo do sada igrali. Čini mi se da su svi mečevi bili u drugačijoj situaciji…Ono što je sigurno jeste da će motivacija biti na velikom nivou, kako dolikuje kad se igraju ove utakmice – rekao je trener Zvezde.

Povezana vest:  JORDAN KAMP OKUPLJA NAJVEĆE TALENTE

Partizan je svoju pobedu ostvario kada je bio domaćin.

-Mi smo ove godine već izgubili pred njihovim navijačima. Siguran sam da će biti ekstremno motivisani i da će koristiti podršku navijača i igrati čvrsto. Moramo odgovorimo odgovornom i koncentrisanom igrom, svesni da smo pred njihovim navijačima već izgubili meč – rekao je Radonjić.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Meč odluke za pulene Dušana Ivkovića

Branko Lazić je u trenažnom procesu posle povrede, a trener je rekao da će on verovatno biti u timu, dok su svi ostali spremni i zdravi za meč. Utakmica Partizan – Crvena zvezda igra se sutra od 19.00.