tieri_anri_barselonaAnri: Posle završetka karijere želim da radim u Arsenalu

 

Ljubav londonskog Arsenala i 32-godišnjeg francuskog fudbalera Tjerija Anrija je očigledna i bezgranična. Dokazuje to gotovo svaka izjava njihovog nekadašnjeg igrača.

Anri je od 1999. do 2007. godine nosio dres Arsenala, posle čega je imao kratku avanturu u Barseloni, a prošle nedelje zaokružio je i dogovorio prelazak u Nju Jork Red Bulse gde će i završiti karijeru.

Povezana vest:  Tijago Alkantara možda propušta ostatak sezone

Kada završi fudbalsku karijeru Anri želi da se vrati u Arsenal, a potvrdio je to u nedeljnom razgovoru za BBC Radio 5Live.

-Kada odem u penziju, ne znam još kada će to tačno biti, želim povratak u Arsenal. Ne znam u kakvom svojstvu, ne znam što tada želim da budem, ali svakako bih voleo opet biti u Arsenalovom okruženju. Mogu biti zadužen i za nošenje vode ako je potrebno, jednostavno, želim biti u tom klubu. To je ljubav, ništa drugo – rekao je Anri.

Povezana vest:  Mojes optužen da je napao čoveka u baru

Francuski fudbaler je, inače, najbolji strelac Arsenala u istoriji tog londonskog kluba. Postigao je ukupno 226 pogotka, a bio je nosilac igre generacije koja je dva puta bila prvak Premijerlige i tri puta najbolja u FA Kupu.