Fudbalski reprezentativac Srbije Zoran Tošić rekao je da se mnogo puta našao u neprijatnoj situaciji u kakvoj je sada Vels i da mu je drago što njegova ekipa sa prvog mesta čeka nastavak kvalifikacija.

-Mnogo puta sam bio u situaciji u kojoj je sada Vels, u problemu da moramo da pobedimo i često nismo pobedjivali. To je neprijatan pritisak koji niko ne želi i mnogo je bolje biti u ovoj situaciji u kojoj smo mi sada – rekao je Tošić.

Srbija će u šestom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igrati protiv Velsa, utakmicu u kojoj će pokušati da ostane na prvom mestu Grupe D. Reprezentacija Srbije je lider sa 11 bodova, koliko ima i Irska, dok su Vels i Austrija na trećem i četvrtom sa po sedam. Gruzija ima dva, a Moldavija jedan bod.

Povezana vest:  Brašanac: Ostaje žal za Ligom šampiona

Izabranici selektora Slavoljuba Muslina su se okupili u ponedeljak i imaće dve nedelje za pripremu, što im ne predstavlja problem uprkos napornoj sezoni koja je nedavno završena.

-Reprezentacija je šlag na torti i milina je doći ovde, pogotovo što u inostranstvu nemamo toliko prilike da komuniciramo sa našim ljudima i igramo sa fudbalerima iz Srbije. Meni ovo veoma prija. Niko ne razišlja o umoru, već samo da što spremnije dočeka meč – kazao je Tošić.

Vels će u predstojećem susretu biti oslabljen neigranjem Gereta Bejla, a Tošić je naveo da je uveren da će selektor te reprezentacije Kris Kolman izvući maksimum iz svog tima bez obzira na izostanak najboljeg fudbalera.

Povezana vest:  Arsenal u polufinalu FA kupa

-Bejl je važan šraf u svojoj reprezentaciji, godinama je vuče napred i mnogo je zaslužan za rezultate tog tima. Ali, oni su u nezavidnoj poziciji na tabeli i nemaju prostora da razmišljaju da li Bejl igra ili ne. Moraju da naprave rezultat i to je nešto što me uverava da će doći ovde i odigrati na najvišem mogućem nivou – istakao je krilni fudbaler ruske ekipe CSKA iz Moskve.

Povezana vest:  Del Pjero: Konte može do titule u prvoj sezoni u Čelsiju

On je rekao da duel sa Velsom neće biti presudan jer posle toga slede još četiri utakmice, ali da bi pobeda bila veoma važna za Srbiju.

-Svaka naredna utakmica je najbitnija i to zaista više nije samo fraza. Bez obzira na to ko je protivnik, znamo svoj cilj, želimo napred i iskorak. Svaka pobeda olakšava situaciju i daje prostor za kalkulaciju, a mi posle Velsa imamo još četiri koraka. Nećemo razmišljati o protivniku, znamo svoj cilj, verujemo u sebe i da možemo da napravimo rezultat – rekao je Tošić.

Utakmica izmedju Srbije i Velsa igraće se 11. juna na stadionu „Rajko Mitić“.