ivica_dacicMUP DERBI

Dačić: U MUP-u nije bilo razgovora o odlaganju derbija

 

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačih izjavio je danas da nije bilo sastanka i da niko nije kontaktirao to ministarstvo u vezi sa održavanjem ili odlaganjem derbi utakmice fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda.

-Videćemo narednih dana da pozovemo predstavnike klubova i Fudbalskog saveza Srbije. Možda bismo isuviše dali na značaju nedavnim dešavanjima ukoliko bi odložili derbi – kazao je Dačić novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  Dušan Tadić ne igra za Srbiju dok je Ćurčić selektor

Ministar je ukazao da i klubovi moraju snositi odgovornost za ponašanje navijača i učestvovati o organizaciji derbija jer ga oni i igraju.

-Odnosi između klubova prenose se kroz odnose u fudbalskim organizacijama. Čujem iz medija da se danas održava sastanak Fudbalskog saveza Srbije (Fss) i moguće je da će sami odlučiti o toj situaciji. Policija i bezbedonosne službe su tu da obezbeđuju – rekao je ministar.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati i tabela 11. kola Serije A

Prema rečima Dačića, derbi utakmice uvek imaju specijalno policijsko obezbeđenje što MUP košta 40 do 50 miliona dinara. Ministar je dodao da je obezbeđivanje Parade ponosa i posete državne sekretarke SAD Hilari Klinton koštalo oko 100 miliona dinara.

-Imamo klubove koji čekaju da policija sve besplatno radi. Čak se bune što su policajci besplatno ušli na stadion, a sa druge strane daju milione firmama za bezbednost, a ja se pitam kakvu oni bezbednost garantuju – kazao je Dačić.

Povezana vest:  Mesi: Voleo bih da ostanem, ali ne zavisi sve od mene