masimiliano_alegri_trener_milanAlegri: Milan će se boriti za titulu

 

Novi trener Milana Masimiliano Alegri dao je optimističnu najavu pred nadolazeću sezonu u italijanskom fudbalskom prvenstvu. Usprkos činjenici da Milan za sada nije, a vrlo verovatno i neće ni dovesti značajnija pojačanja u letnjem prelaznom roku, bivši trener Kaljarija veruje da rosoneri mogu ravnopravno držati korak sa Interom, Romom i Juventusom i upustiti se u borbu za Skudeto.

Povezana vest:  Mojes: Runi i Felaini spremni za meč protiv Evertona

-Inter ima nešto više u odnosu na Juventus, Romu i nas u ovom trenutku. Međutim, bez obzira na to verujem da će se te četiri ekipe boriti za Skudetto. Vrlo sam miran i optimističan uoči sezone – rekao je Alegri.

-Ova sezona će biti jako važna za sve u klubu. Za mene lično, to će biti slučaj jer je ovo moj prvi angažman u nekom velikom klubu, a igračima će biti važno da dokažu da su dovoljno dobri. Zato je važno da svako u ekipi napravi određene žrtve i podredi se u svrhu boljeg rezultata kluba.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Rezultati utakmica

Na pitanje o mogućim odlascima Ronaldinja i Genara Gatusa, o čemu se u poslednje vreme puno pisalo po medijima, Alegri je rekao:

-Oni su Milanovi igrači i ja računam na njih. Biću srećan ako ostanu. Ronaldinjo ima tehničke sposobnosti kakve se ne mogu pronaći nigde drugde na svetu.