radomir_antic_srb_nzFIFA kaznila Antića sa četiri meča suspenzije

 

Discplinska komisija Svetske fudbalske federacije (FIFA) kaznila je danas selektora Srbije Radomira Antića sa četiri utakmice suspenzije i 14.000 švajcarskih franaka (10.526 evra) zbog ponašanja posle utakmice protiv Australije na Svetskom prvenstvu, saopštio je Fudbalski savez Srbije.

U saopštenju objavljenom na sajtu Fudbalskog saveza Srbije navodi se da se suspenzija odnosi na sledeće četiri zvanične utakmice „orlova“. Ne precizira se za šta je tačno Antić kažnjen.

Povezana vest:  Djukić: Moramo da postanemo takmičarska ekipa

-FSS izražava nezadovoljstvo zbog neprimerene kazne zbog koje ce iskoristiti sve pravne potencijale kroz žalbu Komisiji FIFA, koja će uslediti u roku od sedam dana – navodi se u saopštenju FSS.

FSS dodaje da je iznenađen rigoroznom kaznom, jer su fudbaleri i rukovodstvo „pokazali visok nivo sportskog ponsasanja i tolerancije tokom kvalifikacija i Svetskog kupa“.

Povezana vest:  Milojević: Rezultat previsok, bilo dobrih elemenata, ali i padova

-Ovim nije kažnjen samo selektor Antić, vec i naša reprezentacija i srpski fudbal u celini, jer se nalazimo na pragu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012 – navodi se u saopštenju FSS.

Savez je dodao da je spreman da se na kaznu žali i Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Srbija je utakmicu D grupe Mundija protiv Australije izgubila sa 2:1, a Antić je posle meča kritikovao sudije. Ni Srbija, ni Australija nisu se plasirale u osminu finala Mundijala.

Povezana vest:  Jović doneo pobedu Zvezdi, Vojvodina slavila u Pazaru

„Orlovi“ igraju 11. avgusta u Beogradu prijateljsku utakmicu protiv Grčke. Prvi meč u kvalifikacijama za EP selekcija Srbije igra 3. septembra na Farskim Ostrvima, slede dueli u Beogradu protiv Slovenije (7. septembra) i Estonije (8. oktobar).