arsen_venger_kzn_mala
Venger želi trofeje u Arsenalu
 
Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da će ga boleti ako i na kraju ove sezone bude gledao kako drugi klubovi slave i osvajaju trofeje.
-Naravno da mi to smeta, jer nisam u Arsenalu kako bih gledao druge klubove kako osvajaju trofeje – rekao je Venger britanskim medijima.
Arsenal sutra igra protiv Svonsija utakmicu trećeg kola FA Kupa. Poslednji trofej „tobdžije“ su osvojile upravo u FA Kupu, 2005. godine.
-Protiv Svonsija je naša prva utakmica u FA Kupu ove sezone. Ne možemo da pričamo o osvajanju trofeja, već moramo da igramo dobro u kontinuitetu, a FA Kup mora biti deo toga. Najvažnije je da ubedimo ljude da veruju u naš tim – rekao je francuski trener.
-Ovo je važan trenutak u sezoni, moramo da ojačamo samopouzdanje. Mislimo da smo u naletu, ali dokle možemo da stignemo? Svakako bi nam osvajanje FA Kupa mnogo donelo-  dodao je on.
Arsenal je u poslednjih pet utakmica zabeležio četiri pobede i nalazi se na šestom mestu premijerligaške tabele, dok Svonsi zauzima devetu poziciju.
-Oni dobro igraju na svom Liberti stadionu, pa moramo pametno da odigramo -rekao je Venger.
Mediji su preneli da je uprava Arsenala ponudila Atletiko Madridu 10 miliona funti za napadača Adrijana Lopesa. Marokanac Maruan Šamak je napustio stadion Emirejts, pošto je juče otišao na pozajmicu u Vest Hem do kraja sezone.
Povezana vest:  Likvidnost problem Zvezde, razmatra se podizanje kredita