spanija_logoŠPANSKA LIGA

Primera startuje 28. avgusta

 

Počinje takmičenje u judnoj od najboljih svetskih liga – Primeri. Danas je odrađen žreb za takmičenje a prvo kolo na program je 28. avgusta. U prvom kolu branilac titule Barselona gostuje Rasingu iz Santandera, dok Žoze Murinjo debituje na klupi Kraljevskog kluba protiv Majorke.

U pohod na treću uzastopnu titulu prvaka Španije Barselona će krenuti iz Santandera, a start Primere zakazan je za 28. avgust.

Povezana vest:  Hodžson: Izostavljanje Ferdinanda je fudbalska odluka

Prošlogodišnji vicešampion madridski Real imaće nešto teži zadatak, jer će u prvom kolu gostovati Majorci, koja je u prošloj sezoni izgubila samo tri utakmice na Ono stadionu.

Prvi „klasiko“ između Barselone i Reala biće odigran na „Nou kampu“ 27. ili 28. novembra, a ta dva tima na „Santijago Bernabeu“ će se sastati 16. ili 17. aprila.

Velikani španskog fudbala ni u ovoj sezoni najverovatnije neće imati ozbiljniju konkurenciju, jer je Valensija, koja je protekli šampionat završila na trećem mestu, ostala bez dvojice najboljih igrača. David Vilja je prešao u Barsu, dok će David Silva karijeru nastaviti u Mančester Sitiju.

Povezana vest:  Geret Bejl prelazi u Barsu?

Barselona je oslabila i četvrtoplasiranu Sevilju kupovinom Brazilca Adrijana Koreja, a pokušava da Arsenalu „otme“ reprezentativca Španije Seska Fabregasa.

Real je ovog leta na pojačanja potrošio neuporedivo manje novca nego lane, kada je transfere platio oko 250 miliona evra, ali je ipak doveo Argentinca Anhela di Mariju, Pedra Leona i tinejdžera Serhija Kanalesa.

Povezana vest:  30. KOLO FRANCUSKE LIGE, Okser i dalje u borbi za titulu

Novi šef stručnog štaba „kraljevskog kluba“ Žoze Murinjo nada se da bi iz Intera mogao da dovede reprezentativca Brazila Maikona.

 

Parovi 1. kola (28. i 29. avgust)

 

Levante – Sevilja

Majorka – Real Madrid

Espanjol – Hetafe

Atletiko Madrid – Sporting

Real Sosijedad – Viljareal

Deportivo – Saragosa

Osasuna – Almerija

Rasing – Barselona

Malaga – Valensija

Herkules – Atletik Bilbao