rafael_benitezBenites: Igraćemo još bolje

 

Trener fudbalskog šampiona Italije i Evrope Intera Rafael Benites rekao je danas da očekuje da će njegova ekipa u predstojećoj sezoni igrati bolje nego prethodne. Inter je prošle sezone osvojio tri trofeja – prvenstvo i Kup Italije i Ligu šampiona, ali je ekipa često kritikovana zbog stila igre koji se uglavnom bazirao na kontranapadima.

-Ovaj tim želi da uči. Još nismo kompletna ekipa, ali igrači su pokazali da su pametni i da mogu da urade ono što tražim od njih – rekao je Benites za list Gazeta delo Sport. Benites je na kraju prošle sezone, posle šest godina u Liverpulu, potpisao dvogodišnji ugovor sa Interom. Sa engleskim klubom osvojio je Ligu šampiona 2005. godine i FA Kup godinu dana kasnije.

Povezana vest:  Balak: Nemačka očajnički želi uspeh

-Želeo bih da igramo bolje, da ekipa što duže zadrži loptu u posedu. Igrači su to tražili od mene, ali to će biti težak zadatak – rekao je Benites, koji se proslavio trenirajući Valensiju, sa kojom je osvojio dve šampionske titule i Kup UEFA.

-Proučio sam tim i video da Inter pobeđuje kada organizuje brze kontranapade. Ekipa ne drži dugo loptu, ali brzo prelazi u napad kada je ponovo osvoji – dodao je španski trener. On rekao je i da bi želeo da pruži priliku mladim igračima Intera. Tim koji je osvojio Ligu šampiona kritikovan je jer nije imao nijednog Italijana u startnoj postavi. Veterani Marko Materaci i Frančesko Toldo bili su na klupi, zajedno sa napadačem Marijem Balotelijem.

Povezana vest:  Pantelić: Sad je trenutak da budemo jedinstveni

-Cilj je da pružimo šansu mladima. Svi pričaju o tome, ali u stvari svi samo žele da pobeđuju i niko nema hrabrosti da čeka – rekao je Benites.