Fudbaler Čelsija Dijego Kosta rekao je da ga trener Antonio Konte ne želi više u ekipi i da mu je to saopštio porukom.

-Ja sam igrač Čelsija, ali me ne žele ovde. Konte mi je porukom rekao da nisam u planovima Čelsija više. Rekao mi je da ne računa na mene za sledeću sezonu – rekao je Kosta, a preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Španac je postigao 20 golova na 35 utakmica i bio jedan od najzaslužnijih za titulu Čelsija u Premijer ligi. On je kazao da je i pored svih rezultata imao loš odnosom sa Konteom.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Birmingem siti osvojio bod, debi Žigića

-Moj odnos sa trenerom je bio loš protekle sezone. Šteta, već sam prosledio poruku ljudima iz kluba koji odlučuju. Naći ću tim – rekao je Kosta posle jučerašnjeg remija Španije sa Kolumbijom u prijateljskoj utakmici.

Kostu je 2014. godine prešao iz Atletiko Madrida za 32 miliona funti, a od tada je na 119 utakmica postigao 58 golova. Britanski mediji navode da je moguć povratak medju „jorgandžije“, iako su im zabranjeni transferi do januarskog prelaznog roka.

Povezana vest:  Trener Verkauteren odlazi iz Genka u Emirate

-Pet meseci bez igranja? Ne znam, komplikovano je, ali ljudi znaju da volim Atletiko mnogo i da volim da živim u Madridu. Bilo bi lepo da se vratim, ali je teško da ne igram četiri, pet meseci. Godina Svetskog prvenstva i jednostavno moram da igram – kazao je on.

Kosta je u januaru izostavljen iz tima za utakmicu protiv Lestera zbog navodnog sukoba sa kondicioniom trenerom. Tada su se pojavile glasine da mu jedan kineski klub nudi ugovor sa godišnjom platom od 30 miliona evra, ali je Čelsi saopštio da nema nameru da ga proda.

Povezana vest:  Najviše golova na Svetskom prvenstvu u najlakšim kopačkama

Fudbalski savez Kine je u medjuvremenu doneo niz pravila o stranim fudbalerima u Super ligi, pa sledeće sezone će moći da imaju samo trojicu, umesto četvorice