milos_trifunovic_fk_zvezdaPRIPREME CRVENE ZVEZDE

Crveno beli pobedili Aluminij

 

Crvena zvezda – Aluminij 2:1

 

Teren: Hotela Habakuk i Arena na Pohorju.

Gledalaca: 150.

Sudija: Šorli.

 

Strelci: 1:0 Jeremić u 12, 1:1 Kmetec u 35. i 2:1 Trifunović u 50. minutu.

CRVENA ZVEZDA : Dmitrović, Reljić, Savić, Spajić, Ignjatijević, Nikolić, Mugoša, Binić, Jeremić, Subašić i Trifunović.

Igrali još: Pavlović, Vešović, Lazović, Mikić, Bogdanović, Stojković, Jeremić i Savio.

ALUMINIJ : Bratošek, Potočnek, Topolovec, Kljajić, Rotman, Bingo, Milec, Režonija, Kmetec, Rešek, Pučko.

Igrali su još: Zajc, Kranjc, Medved, Romin, Videčko, Kodrej, Breg, Bajlec, Hajnc.

Pretposlednju utakmicu na pripremama u Sloveniji, fudbaleri Crvene zvezde rešili su u svoju korist, rezultatom 2:1 nad slovenačim drugoligašem Aluminijom. Šef stručnog štaba Ratko Dostanić, ne samo da je izveo kombinovani sastav, već je i pružio priliku velikom broju igrača, među kojima su bili i oni koji konkurišu za sredu i generalnu probu sa Hanoverom. Po prikazanom na terenu, bilo je evidentno da je šef struke želeo da isproba raznovrsne taktičke zamisli, kao što su rotacije krila i napadača, ali i menjanje pozicija u odbrani.

Igrači su na teren izašli u formaciji 4-4-2. U odbrani su igrali Reljić, Savić, Spajić i Ignjatijević, Nikolić i Mugoša su bili dva zadnja vezna, na krilima Binić i Jeremić, a najistureniji su bili Subašić i Trifunović. U nastavku je u igru ušlo osam izmena, a prilikom svake je dolazilo do određenih promena u linijama tima.

Povezana vest:  Argentinska Klausura nazvana po brodu iz rata sa Britanijom

Crvena zvezda je pokazala inicijativu od samog početka, uz presing na polovini protivnika u prvih 10-15 minuta igre. U tom periodu, crveno-beli, na ovom meču plavi, imali su dva kornera, uz jedan pokušaj Trifunovića sa 18 metara, koji je završio pored gola. Aluminij je u tom intervalu imao i prvi udarac na gol Dmitrovića, koji iz situacije jedan na jedan izašao kao pobednik.

Zvezda dolazi u prednost već u 12. minutu, što je njen četvrti gol na drugom delu priprema postignut u prvih 15 minuta. Subašić je prošao po levoj strani, pronašao Trifunovića u sredini, koji je odigrao povratnu loptu za Jeremića, čiji udarac sa 16 metara završava u maloj mreži. Sve do isteka prvih pola sata igre, naši igrači su držali loptu na polovini protivnika, uz dva pokušaja Nikolića sa distance, koji nisu bili precizni.

Povezana vest:  Mančester Siti šampion, ispali Norič, Fulam i Kardif

U 35. minutu, Slovenci po drugi put šutiraju na gol Dmitrovića i dolaze do izjednačenja. Posle prekida sa leve strane, u sredini je najsnalažljiviji bio Kmetec, koji je uz dosta sreće, temenom glave postigao pogodak za 1:1.

U poslednjih pet minuta prvog poluvremena, naši fudbaleri su imali dve dobre prilike da na odmor odu sa prednošću. Prvo je Subašić izašao sam pred golmana, ali ga je čuvar omeo toliko, da mu lopta pobegne u ruke golmana, da bi u poslednjim trenucima Trifunović šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman paradom odbranio njegovu plasiranu loptu i poslao je u korner.

Na startu drugog poluvremena u igru su ušli Pavlović i Vešović, koji je zamenio Binića. Ostali igrači su postepeno ulazili u igru.

I drugo poluvreme Zvezda je startuje brzim pogotkom. Nikolić je u 50. minutu izveo korner sa leve strane, Subašić je na prvoj stativi samo malo zakačio loptu, što nije omelo opreznog Trifunovića, koji glavom sa 3-4 metra postiže svoj ukupno četvrti gol na drugom delu priprema i postavlja, na kraju će se ispostaviti konačan rezultat.

Povezana vest:  Stanojeviću meč protiv Srema otklonio dileme

Na novu priliku se čekalo do 63. minuta, kada je Trifunović centrirao sa desne strane, a u sredini glavom šutira Subašić preko gola. Subašić je i posle pola sata igre u nastavku imao sličnu, još bolju priliku. Ovoga puta je sa Lazović uputio loptu sa desnog krila, a naš napadač glavom sa peterca šutira pod prečku, ali golman nekako uspeva da odbrani i pošalje loptu u korner.

I poslednjih pet minuta drugog poluvremena su doneli tri šanse za ubedljiviju pobedu. Najpre je Jevtić pogodio stativu sa pet metara, posle prodora i preciznog dodavanja Vešovića sa leve strane. Vešović se ubrzo i sam našao u prilici, posle asistencije Lazovića, ali je njegov udarac sa nekih 10 metara iskosa sa leve strane odbranio golman i poslao loptu u korner. Poslednja prilika je usledila kada je Reljić sa levog boka uputio precizno dodavanja na drugu stativu, ali Savio nije uspeo da postigne treći pogodak za naš tim, jer je glavom iz dobre pozicije šutirao preko gola.