arsen_venger_kzn_malaVenger nudi Vijeri trenersko mesto u Arsenalu

 

Nakon najave da verovatno igra svoju poslednju sezonu u karijeri, francuski fudbaler Patrik Vijera (34) uskoro bi mogao da dobije zanimljivu ponudu od svoga sunarodnika, menadžera Arsenala Arsena Vengera.

Francuski stručnjak želeo bi da vidi Vijeru na mestu jednoga od pomoćnih trenera u Arsenalu, što bi iskusnom veznom igraču moglo biti itekako primamljivo budući da ga za topdžije vežu lepe uspomene.

Povezana vest:  Baloteli: Sledeći put ću da izađem sa terena

Vijera je igrao u londonskom klubu od 1996. do 2005. godine, a jedno je vreme bio i kapiten. Osvojio je s Arsenalom tri šampionske titule u Premiershipu i četiri FA Cupa. Nakon odlaska iz engleske prestonice, jednu je sezonu proveo u Juventusu, te tri i po u Interu, da bi prošle zime potpisao za Mančester Siti.

I tada je Venger želeo da ga vrati u Arsenal i to u statusu trenera-igrača, ali Vijera je procenio da će na Eastlandsu dobiti više prilike za igru. To se, međutim, nije dogodilo. Nije uspeo da izbori nastup na Svetskom prvenstvu, a ni ove sezone ne dobija previše minuta na terenu tako da se najava završetka karijere čini sasvim logičnom.

Povezana vest:  Podolski: Inter je bio velika greška

Magazin The People piše da će Venger zato na leto ponovno ponuditi Vijeri posao jednoga od svojih pomoćnika, a navodno je svojevremeno u jednom privatnom razgovoru spomenuo i kako bi ga pouzdani veznjak jednog dana mogao naslediti na klupi topdžija.

PHOTO: ataimages.rs