nemanja_vidic_crkvaVidić i Kuzmanović o porazu od Zelanda, navijačima, SP, izostanku Esjena

 

Nemanja Vidić smatra da je poraz u utakmici protiv Novog Zelanda samo deo priprema i da ne treba posebno davati na značaju tom rezultatu.

– Nekad poraz u prijateljskim utakmicama može da bude korisniji za ekipu od rutinske pobede – rekao je Vidić. Samopouzdanje nam nije poljuljano, naprotiv, ništa se u našim planovima nije promenilo. Bilo je nekih individualnih grešaka, polazim od sebe, ali sve se to da otkloniti. Ostaje nam cilj da se plasiramo u drugi krug Mondijala.

Povezana vest:  Kojić: Ne znam da li ćemo osvojiti titulu

Zdravko Kuzmanović deli mišljenje Vidića…

– ovo su pripremne utakmice. One i služe za to, da se otkriju greške i da se one na vreme otklone. Poraz apsolutno ništa nije promenio u našem raspoloženju, radu, sve i dalje ostaje na najvišem nivou sa željom da pravi budemo u Južnoj Africi – rekao je Kuzmanović.

Brojni trofeji osvojeni sa Mančester Junajtedom, tvrdi Vidić, ne menjaju ništa u željama i ambicijama s kojima nastavlja karijeru.

Povezana vest:  FIFA: Polovina testiranih igrača na SP-u U17 pozitivni na klenbuterol

– Koliko god osvojiš trofeja, uvek želiš više… Posebno sa reprezentacijom bih voleo da stignem do nekog uspeha. U oktobru ću imati 29 godina, možda će mi ovo biti poslednje svetsko prvenstvo, a zna se da sam imao peh da se povredim u Nemačkoj i propustim taj šampionat – dodao je Vidić.

Zdravko Kuzmanović je kategorično odbacio mogućnost da odgovori na novinarsko pitanje – šta bi bio neuspeh u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Nikolić veruje u uspeh protiv Spartaka

– Nikad pre utakmice ne razmišljam o mogućnosti da se završi neuspehom. Posebno se time neću baviti sada kad se pripremamo da igramo na svetskom prvenstvu.

Izostanak Esjena iz postave Gane ne sme da nas opusti, poručuje Vidić.

– Koliko on vredi kao igrač i kakav značaj ima za njihovu igru iluzorno je govoriti, ipak, Gana ima sjajnu generaciju mladih igrača koji će imati maksimalnu želju da nadoknade odsustvo kapitena.