marko_pantelic_srb_nzMarko Pantelić poziva na strpljenje do početka Mondijala

 

Posle poraza u prijateljskoj utakmici, od Novog Zelanda (0:1), Marko Pantelić je, u razgovoru sa izveštačima iz Leoganga, insistirao na „spuštanju lopte na zemlju“.

– Ne volim da gubim ni na treningu, posebno ne na utakmici. Ali, pre svega želim da naglasim, da ne postoji Srbin na svetu koji voli fudbalsku reprezentacijuu, a takvih je verovatno 99 odsto srpske populacije, kojin više želi i više ulaže sebe u uspeh na Mondijalu, od nas igrača i stručnog štaba. Bilo bi dobro da to svakom bude jasno. Izgubili smo od Novog Zelanda, ali ako je trebalo da se gubi, bolje sada, nego kasnije. Imali su dve šanse, jednu iskoristili, dali gol i pobedili. Svaka čast, pružili smo ruku ljudima posle utakmice i idemo dalje. Bitno je, međutim, da se malo tenzija spusti. Razumem navijačku euforiju, ali hajde da je stavimo u neki objektivan ram. Nismo baš favoriti za osvajanje Mondijala kako se provuče u pojedinim medijima.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, REZULTATI, Ispali Siti i Junajted, kanonada Liona u Zagrebu

Rođeni pobednik, sa zadovoljstvom, ipak, prihvata status potencijalnog iznenađenja.

– Voleo bih samo da se pogledamo u oči i kažemo jedni drugima: „Ljudi, ovo je uspeh, što smo se plasirali“. E sad, naravno da mislim da smo tim ogromnog potencijala i mesecima ležem i budim se sa mislima da bismo zaista mogli do iznenađenja. Ponavljam – iznenađenja! Dakle, da to dođe kao ekstra-profit iz Južne Afrike. A ne da se eventualni neuspeh smatra debaklom. Treba ići korak po korak. Od utakmice do utakmice i dizati formu. A ostaje naša glavna meta – prolazak u drugi krug svetskog prvenstva – kaže iskusni napadač.

Povezana vest:  Ako Katalonija proglasi nezavisnost, Barselona bez Primere

O utakmici u Klagenfurtu, Pantelić je još rekao:

– Nismo bili najsvežiji, najpripremljeniji za utakmicu protiv Novog Zelanda jer smo usred priprema. A oni su, pogledajte kakav je start bio nad Ivanomk Obradovićem, pocepana usna pokazuje da su oni igrali kao da je već počelo prvenstvo.

Do srpske mondijalske premijere, utakmice protv Gane, ostalo je 12 dana…?

Povezana vest:  Paunović: Seniorski prvaci Evrope? Ne kladim se, ali verujem

– U fudbalu to je jako dug period. Ima tu još dve utakmice, protiv Poljske i Kameruna, pa put u Afriku, adaptacija na vremenske uslove, hranu, Verujte mi, sasvim je dovoljno vremena da sve stvari dođu na svoje mesto. Samo strpljenja treba svima – zaključio je Pantelić.