Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da se ni taj fudbalski klub a ni Partizan ne može voditi bez pomoći države i da je tako oduvek bilo.

-To nije sada tako, tako je bilo i pre 30 i pre 50 godina, a ko god misli drugačije taj je lud. To ne važi samo za Crvenu zvezdu i Partizan, isto važi i za Radnički iz Niša što se tiče lokalne samouprave i Spartaka u Subotici. Previše su Zveda i Partizan važni za ovo društvo da bi ih državni vrh prepustio bilo kome ili ulici. Normalno je i razumljivo da se Crvena zvezda ne može voditi bez podrške državnog vrha, jer je tako bilo oduvek i biće. Naravno ne može ni bez podrške navijača – rekao je Terzić novinarima na okupljanju fudbalera Zvezde.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 28. kola i tabela

Terzić je rekao i da bi predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza trebalo da se posveti stvaranju dobrog ambijenta oko reprezentacije, a ne da komentariše njegove izjave.

-To što se pojavi neki polupismeni Slaviša Kokeza sa svim svojim kompleksima da ničim izazvan krene da pojašnjava šta sam rekao i šta je trebalo da kažem… Bolje bi bilo da pročita moj intervju i nauči nešto. Ovde se ne radi o Aleksandru Vučiću, već o istini, da u Partizan i Zvezda važni i da ko god bude na čelu države da ti klubovi moraju da imaju podršku državnog vrha – naveo je Terzić.

Povezana vest:  Ferguson zadovoljan trenutnim sastavom, ne želi pojačanja

Kokeza je juče rekao da je „apsolutna laž“ da je Terzić u Zvezdu došao na nagovor tadašnjeg premijera, a sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Predsednik FSS-a je dodao da je Terzić dobrodošao na utakmicu reprezentacije Srbije protiv Velsa, u nedelju od 20.45.

-Pozivam sve da podrže reprezentaciju, a biću i ja na utakmici. Prvi put kad osetim da nemam podršku države ja ću otići i ne samo ja nego svako to treba da uradi kad ne bude imao podršku države i navijača. To su dva važna faktora i ne treba vezivati za personalna rešenja. Svi ste videli da je nedavno Vučić rekao da se direktno uključio da pomogne Partizanu da dobije Uefa licencu, a to je za svaku pohvalu. Ne treba da prepusti da klubove vodi ulica – rekao je Terzić.

Povezana vest:  Upozorenje fudbalerima pred SP: Izbegavajte egzotični čaj i nargile