Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je večeras u Nirnbergu San Marino sa 7:0, u utakmici šestog kola Grupe C i ostvarila šestu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Sandro Vagner bio je trostruki strelac, a golove je postigao u 16, 29. i 85. minutu. Među strelce upisali su se i Julijan Draksler u 11, Amin Junes u 38, Škodran Mustafi u 47. i Julijan Brand u 72. minutu.

Aktuelni svetski prvak Nemačka ima svih 18 bodova i prva je na tabeli, dok je San Marino poslednji i nije osvojio nijedan bod.

U toj grupi Češka i Norveška odigrali su 1:1, a Severna Irska je pobedila Azerbejdžan sa 1:0.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Gvardiola: Svaka čast ostalima, ali Mesi je najbolji

Severna Irska je druga na tabeli sa 13 bodova, Češka ima devet, dva manje ima Azerbejdžan, dok je Norveška na pretposlednjem mestu sakupila dva boda.

Fudbalska reprezentacija Poljske pobedila je u Varšavi Rumuniju sa 3:1, u utakmici šestog kola Grupe E i učvrstila se na prvom mestu na tabeli.

Sva tri gola za Poljsku postigao je Robert Levandovski. On je postigao dva gola iz penala, u 29. i 62. minutu, a pogodak iz igre u 57. minutu. Jedini gol za Rumuniju postigao je Bogdan Stanku u 77. minutu.

Poljska je neporažena u grupi, prva je na tabeli sa 16 bodova, dok je Rumunija u poslednje četiri utakmice bez pobede i četvrta je na tabeli sa šest bodova.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, MUP večeras snima fudbalsku utakmicu Partizan-Škendija

U toj grupi fudbaleri Crne Gore pobedili su u Podgorici Jermeniju sa 4:1 i prekinuli iz od dva poraza u kvalifikacijama. Trostruki strelac bio je Stevan Jovetić, u 28, 54. i 82. minutu utakmice, a gol je postigao i Fatos Bećiraj, u drugom minutu. Ruslan Korjan postigao je jedini gol za gostujući tim.

Crna Gora je druga na tabeli sa 10 bodova, koliko ima i Danska, koja je ranije danas pobedila Kazahstan sa 3:1. Jermenija

je pretposlednja peta na tabeli sa šest bodova, a Kazahstan je poslednji sa dva boda.

Povezana vest:  Matić: Došlo je vreme da odem u jači klub

U Grupi F Slovačka je u Viljnusu pobedila Litvaniju sa 2:1. Gosti su poveli u 32. minutu preko Vladimira Vajsa, a vođstvo je udvostručio Marek Hamšik u 58. minutu. Jedini gol za Litvaniju postigao je Darvidas Šernas u trećem minutu nadoknade vremena.

Engleska i Škotska su ranije danas u toj grupi odigrali 2:2, a Slovenija je pobedila Maltu sa 2:0.

Engleska je prva sa 14 bodova, Slovačka ima 12, a bod manje Slovenija na trećem mestu. Škotska je četvrta sa osam bodova, Litvanija je pretposlednja sa pet, dok je Malata pretrpela svih šest poraza i poslednja je na tabeli.