rafael brazil golman

Povređeni brazilski golman propušta OI
 
Prvi golman olimpijske fudbalske reprezentacije Brazila, Rafael, propustiće turnir na Igrama u Londonu zbog povrede lakta desne ruke, zadobijene na treningu samo dva dana pre početka takmičenja.
Nakon lekarskog pregleda utvrđeno je da malerozni Rafael neće moći da vežba punim intenzitetom oko tri nedelje, tako da neće moći da brani na olimpijskom turniru.
Dvadesetdvogodišnji golman Santosa povređen je na treningu u ponedeljak tako što se sudario sa lutkom za vežbanje kada je posegnuo za visoko upućenom loptom u kaznenom prostoru. On je rekao da može da nastavi sa treningom, bez obzira na početne bolove, ali je tokom dana imao problema sa pokretima ruke, zbog čega je podvrgnut lekarskim testovima.
-Teško je objasniti zašto se događaju ovakve stvari. Ali, ja mislim da se sve dešava s razlogom i na meni je da sve ovo prevaziđem – rekao je Rafael.
Mesto startera u olimpijskoj selekciji Brazila preuzeće Neto, rezervni golma italijanskog prvoligaša Fiorentine.
Fudbaleri Brazila nikada nisu trijumfovali na Olimpijskim igrama, jedinom velikom takmičenju na kojem nemaju titulu.
Pohod u nastojanju da se ove godine konačno domognu olimpijskog zlata Brazilci počinju utakmicom protiv Egipta u četvrtak u Kardifu, a zatim slede mečevi protiv Belorusije u Mančesteru i protiv Novog Zelanda u Njukaslu.

 

Povezana vest:  Dijego Kosta van terena šest nedelja zbog povrede