Fudbalske reprezentacije Srbije i Velsa odigrale su večeras u Beogradu nerešeno 1:1, u utakmici šestog kola Grupe D u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Vels je poveo u 35. minutu golom Arona Remzija iz jedanaesterca, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Mitrović u 73. minutu.

Srbija je prva na tabeli sa 12 bodova, koliko ima i Irska, Vels je treći sa osam bodova, koliko ima i četvrtoplasirana Austrija. Gruzija je peta sa tri boda, a Moldavija na poslednjem mestu ima bod manje.

Vels je bolje počeo utakmicu na punom stadionu „Rajko Mitić“, prvi je došao do prilike koju je u trećem minutu imao Ešli Vilijams posle kornera, ali je njegov pokušaj glavom sa oko pet metara završio pored gola.

Povezana vest:  Badvajzer sponzor sledeća tri SP

Srbija je postepeno preuzimala inicijativu, a do prve prilike stigla je tek u 28. minutu posle dubinske lopte Branislava Ivanovića ka Aleksandru Mitroviću, ali je udarac glavom srpskog napadača završio u spoljnom delu mreže.

Samo dva minuta kasnije Antonio Rukavina je centrirao s desnog boka, a na oko sedam metara od gola Mitrović je bio najviši u skoku, međutim, pokušaj glavom otišao je preko gola.

Vels je do prednosti stigao u 35. minutu iz jedanaesterca koji je minut ranije skrivio Luka Milivojević povlačeći Sema Voksa u šesnaestercu prilikom prekida s leve strane.

Povezana vest:  Huntelar produžio ugovor sa Šalkeom do 2017.

Ekipa Slavoljuba Muslina je do poluvremenu imala inicijativu, ali nije uspela da ugrozi gol Vejna Henesija.

Srbija je ofanzivno ušla u drugo poluvreme, a prvi dobar pokušaj imala je u 57. minutu kada je Dušan Tadić iz slobodnog udarca sa oko 30 metara snažno šutirao, ali je lopta otišla malo preko gola.

Vels je u 60. minutu umalo duplirao prednost, ali udarac Voksa glavom posle kornera sa leve strane završio je preko gola.

Inicijativa Srbije se isplatila u 73. minut, a strelac izjednačujućeg pogotka bio je Mitrović koji je posle sjajnog proigravanja petom debitanta Aleksandra Prijovića ostao sam ispred Henesija i preciznim udarcem ga savladao.

Povezana vest:  BiH - Gana 2:1 (1:0)

Usledila je inicijativa Srbije, ali su gosti umalo u 80. minutu ponovo stigli do prednosti. Džo Alen je odlično proigrao Arona Remzija koji je iskosa sa desne strane ostao sam ispred Stojkovića, ali je ovaj refleksnom reakcijom uspeo da zaustavi njegov šut.

Srbija je do kraja meča imala inicijativu, ali osim pokušaja Mitrovića u 89. minutu posle centaršuta Rukavine s desnog boka nije ozbiljnije ugrozila gol Henesija.

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages