radomir_antic_pozdravljaO sudbini Antića nakon odluke Disciplinske komisije FIFA

 

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odlučio je danas da konačnu odluku o sudbini selektora fudbalske reprezentacije Radomira Antića donese nakon odluke Disciplinske komisije FIFA o žalbi na suspenziju na četiri meča.

-Ako ostane odluka o četiri utakmice suspenzije, ozbiljno ćemo razmotriti šta i kako dalje. Najbolje bi bilo da kazna bude potpuno ukinuta ili smanjena. Imamo selektora i nismo raspravljali o drugim rešenjima, ali potrebno je da neko sedi i na klupi na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – rekao je na konferenciji za novinare potpredsednik FSS Dragoljub Vukadinović.

Povezana vest:  Fudbaleri Partizana otputovali u London

Selektor fudbalske reprezentacije Radomir Antić kažnjen je 7. jula zbog neprimerenog ponašanja posle utakmice sa Australijom sa četiri utakmice suspenzije i 14.000 švajcarskih franaka. FŠ se žalio na tu kaznu.

Vukadinović je izrazio očekivanje da će FIFA do početka avgusta raspravljati o žalbi na kaznu Antića i dodao da će Savez iskoristiti svoj uticaj da ishod žalbe bude pozitivan.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvu u fudbalu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine počinju 3. septembra i traju do novembra 2011. godine.

Svi članovi Izvršnog odbora izneli su stav da je potrebno smanjiti kaznu selektoru Antiću kako bi mogao da ostane na tom mestu i u narednom periodu.

Povezana vest:  Argentinski mediji: Martino napušta Barselonu u maju

-Uradićemo sve da se ona smanji. Imali smo i u prošlosti sličnih primera i očekujemo da se žalba reši na pravi način u narednih 15-ak dana – rekao je Vukadinović.

On je negirao da postoji loša komunikacija između Antića i FSS.

-Stvari se pomalo preuveličavaju u medijima. Odlazak na Svetsko prvenstvo jeste bio uspeh a odnosom ekipe prema obavezama i igri nismo se obrukali – rekao je Vukadinović i dodao da je bilo primedbi na rezultat.

Povezana vest:  Kasni meč Rajo - Real zbog sabotaže na stadionu

Članovi Izvršnog odbora imali su priliku da vide Antićev izveštaj o radu reprezentacije u prethodnom periodu.

Drugi potpredsednik FŠ Dragan Đorđević je rekao da je Savez formirao četvoročlanu komisiju koja će se baviti praćenjem situacije do konačne odluke o žalbi na kaznu Antiću.

Članovi komisije su Ivan Ćurković, Slobodan Santrač, Ljupko Petrović i Dušan Savić.

Vukadinović je rekao da se ne radi o formiranju selektorske komisije već da je u pitanju telo koje će pomoći radu Saveza dok su predsednik i generalni sekretar na godišnjem odmoru.