Thierry_Henry_scivilAnri debitovao golom, Totenhem slavio

 

Fudbaleri Totenhema u drugoj pripremnoj utakmici u SAD savladali su Nju Jork Red Bulse sa 2:1, a premijerni gol u dresu američkog tima postigao je Tjieri Anri. Nekadašnja zvezda Arsenala i Barselone i donedavni francuski reprezentativac na svoju prvu utakmicu za novi klub stigao – vozom. Želeo je na taj način, tvrdi, da oseti duh Nju Jorka i da se druži sa ljudima.

Povezana vest:  Paunović: Plaman u osminu finala SP je dostižan

-Došao sam do stadiona vozom, zajedno sa prijateljima i navijačima. Za mene je to bio najbrži način dolaska na utakmicu. Bilo je odlično – objasnio je 32-godišnji napadač koji je prošle nedelje došao iz Barselone.

I već je u prvoj utakmici za novi klub oduševio nešto više od 20.000 navijača koliko ih se okupilo na Red Bul Areni. Nakon što je Estonac Joel Lindpere u 26. minuti provukao loptu kroz noge Alanu Hatonu i ubacio sa leve strane, Anri je u sredini bio spretniji od Vedrana Ćorluke i savladao Karla Kudicinija.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa E: Čelsi ubedljiv, remi u Bukureštu

Spursi su uspeli u drugom poluvremenu da preokrenu. Najpre je posle kornera u 62. minuti izjednačio Robi Kin, da bi deset minuta kasnije Garet Bejlle iskoristio grešku Džeremija Hala i doneo pobedu ekipi iz Londona.

Totenhem sledeću utakmicu igra u nedelju na istom stadionu protiv lisabonskog Sportinga.