atletska_stazaSP JUNIORI

Cerovac jedanaesti na svetu

 

Finalnu trku na 1500 metara, na Svetskom juniorskom prvenstvu u Monktonu, srpski predstavnik, Nemanja Cerovac, istrčao je za 3:46,23, samo tri stotinke od najboljeg rezultata u karijeri, ali je to bilo dovoljno za jedanesto mesto. Od samog starta, nametnut je jak tempo, kasniji pobednik Kenijac, Ndiku je imao najbolje prolaze na 400, 800 i 1200 metara (55,89 – 1:55,33 – 2:56,46), da bi na kraju pobedio u vremenu 3:37,30, što mu je i najbolji rezultat u karijeri. Cerovac je u prvih 200 metara bio u vodećoj grupi, a kako je trka odmicala, tako je zaostajao, ostao je potom i na začelju, da bi u poslednjih 150 metara, krenuo u prepoznatljivom stilu, ali je ovoga puta, za razliku od polufinala, uspeo da „uhvati“ samo Šveđanina, Lindersona, jedinog takmičara u finalu, koji je imao slabije lično ostvarenje.

Povezana vest:  Francuski skakač s motkom Lavileni slomio ruku

– U mnogome su se razlikovale dve trke, koje sam imao na Svetskom prvenstvu. Znatno bolje sam se osećao u prvoj trci, uspeo da izvučem veoma dobar finiš. U finalu, sve je bilo drugačije, dao sam sve od sebe, ali nametnuti tempo nisam uspeo da ispratim. Nemam za čim da žalim, jer boljeplasirani od mene su zaista, u ovom trenutku i kvalitetniji, ali to ne znači moju predaju, već samo još žešći rad, kako bi što spremniji dočekao nova iskušenja, konstatovao je Cerovac.

Povezana vest:  Atletičari iz Etiopije pobedili na maratonu u Rimu

U kvalifikacijama bacanja koplja, posustao je Branko Pauković. Najbolji rezultat, 63,75 , ostvario je u drugoj seriji, prethodno je bacio koplje na daljinu 59,34 , a u poslednjoj seriji je prestupio. Normu za finale, 71,50 , prebacila su samo trojica takmičara, a poslednji atletičar koji se plasirao u završnicu na osnovu rezultata, imao je hitac od 67,89. Dakle, da je Pauković bio na nivou ličnog rekorda (68,89), izborio bi plasman u zarvšnicu.

Povezana vest:  Završeno Prvenstvo Evrope u planinskom trčanju

– Ni sam nisam zadovoljan nastupom. Kao da me je presekla promena termina početka takmičenja. Uveliko sam već bio na zagrevanju, kada je doneta odluka da se zbog velike kiše satnica pomeri za jedan sat. Kasnije nikako nisam uspeo da se prilagodim vremenskim uslovima, kiša je non – stop padala, drugi su to učinili bolje od mene, smatra atletičar iz Rume.