sarcevic_gimanizja

Uz Igora Šarčevića do petica

Srpski reprezentativac i državni rekorder u skoku motkom Igor Šarčević danas je održao javni čas atletike u gimnaziji Laza Kostić u Novom Sadu.  Šarčević je učenike upoznao sa osnovnim elementima atletskog sporta, rekvizitima i zajedno sa đacima odradio jutarnji trening.

-Cilj današnjeg časa bila je promocija atletike i najava ekipnog prvenstva Evrope koje nas očekuje u Novom Sadu 18-19.juna, a ja sam imao tu čast da to podelim sa učenicima gimnazije Laza Kostić. Pokušao sam da kroz jedan lagani trening demonstriram osnovne atletske disicpline i vežbe. Najviše interesovanja među učenicima bilo je za disciplinu bacanje koplja i prepone. Da smo se lepo družili govori činjenica da su mnogobrojni  đaci i posle završenog časa nastavili da bacaju, trče i skaču – istakao je Šarčević.

Povezana vest:  Već oboreni rekordi na 27. Beogradskom maratonu 2014.

sarcevicgimnazija1

-Imali smo veliko zadovoljstvo da ugostitimo istaknutnog atletskog  reprezentativca u našoj školi. Atletika je školama zastupljena prema planu i programu, ali nažalost većina školskih ustanova ne raspolaže pravim atletskim rekvizitima i ovo je zaista bila sjajna prilika da uživamo u Igorovom predstavljanju osnovnih atletskih disciplina; od izlaska iz startnih blokova, pretrčavanja preko prepona, bacanju diska, koplja, trčanja…. – istakla je profesorka Milana Katanić.

Povezana vest:  GALA VODA OFICIJALNA VODA EKIPNOG EP

Sjajna atmosfera među đacima na igralištu gimnazije Laza Kostić nije ostavila ravnodušne ni profesore fizičke kulture, te su tako oni najbolji, zahvaljujući dobroj asistenciji našem reprezentativcu, dobili i najveće ocene.