Nenad_Babovic_Milo_ Tomic

VESLANJE

Laki dvojac na destinku od medalje

Posle sjajnog prvog dana I regate Svetskog kupa u veslanju, još jedan vrlo uspešan takmičarski dan za našu reprezentaciju u Minhenu!

Posle jučerašnjeg direktnog plasmana u Finale A, posada lakog dvojca u sastavu Nenad Babović i Miloš Tomić danas su se plasirali na 4.mesto iza Češke, Velike Britanije i Italije u izuzetno dramatičnoj trci. Naš dvojac je izveslao veoma kvalitetnu trku i time potvrdio da se nalazi u samom svetskom vrhu.

Povezana vest:  VESLANJE, Uspesi u 2013. i van staze

U današnjoj teškoj polufinalnoj grupi, mladi četverac u sastavu Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković i Goran Jagar veslao je protiv aktuelnih svetskih prvaka Francuske, osvajača bronzane medalja sa prošlogodišnjeg Svetskog prvensta Grčke i evropskih prvaka i vicešampiona Nemačke i Češke. U izuzetno teškoj trci naši mladi momci su zauzeli 4 mesto iza posada Grčke, Nemačke i Francuske i sutra će veslati u Finalu B.

Povezana vest:  VESLANJE, SVETSKO PRVENSTVO NA BLEDU (28. AVGUST – 4. SEPTEMBAR), Laki četverac u B finalu

Dvojac u postavi Marko Marjanović i Nikola Stojić su zauzeli 5 mesto u svojoj polufinalnoj grupi iza posada Italija, Mađarske, Holandije i Francuske. Oni takođe sutra nastupaju u Finalu B. Takođe, u Finalu B nastupiće i laki dubl skul (Nemanja Nešič i Miloš Stanojević), kao i teški dubl skul (Dušan Bogičević i Aleksandar Filipović). Za obe posade veoma dobar rezultat predstavlja plasman u polufinale.

Povezana vest:  PLIVANJE, Čavić drugi na 50 metara leptir u Ajndhovenu

Današnjim finalnim i polufinalnim trkama, veslačka reprezentacija Srbije je pokazala da ja na startu serije Svetskog kupa konkurentna sa najboljim svetskim posadama. Naredna provera naše najbolje veslače očekuje na Svetskom kupu u Lucernu, a sve u cilju priprema za Svetsko prvenstvo koje će se održati na Bledu.