Dejan_Jovicic_ Aleksandar_Marinkovski_Luka_Lekic_Filip_LazicVESLANJE

SP ZA JUNIORE

Aleksandar Filipović u četvrtfinalu, ostale posade u repesažima

 

Prvog takmičarskog dana Svetskog prvenstva za juniore, koje je počelo danas i traje do nedelje, 08.08.2010. godine, u Račicama, kraj Praga, naš skifista Aleksandar Filipović plasirao se direktno u četvrtfinale, dok će ostale posade Srbije, za mesto u nastavku takmičenja, morati da se bore kroz repesaže.

Skifista Aleksandar Filipović zauzeo je drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, čime je izborio direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Aleksandar je trku izveslao u vremenu 7:31,28 , manje od 2,5 sekunde iza prvoplasiranog skifiste Slovačke. Četvrtfinalna trka u disciplini skifova za juniore, na programu je sutra pre podne.

Povezana vest:  Emir Kusturica predsednik Veslačkog saveza Republike Srpske

U izuzetno jakoj konkurenciji četveraca sa kormilarom, naša posada, koja nastupa u sastavu Dejan Jovičić, Luka Lekić, Aleksandar Marinkovski, Filip Lazić i kormilar Filip Lekić, zauzela je četvrto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i za plasman u polufinale će morati da se bori kroz repesaž, koji je na programu sutra pre podne. Naš četverac sa kormilarom je kvalifikacionu trku izveslao u vremenu 7:04,03 .

Povezana vest:  VESLANJE, Juniori stigli u Hamburg

Nikola Simović i Vuk Matović su, kvalifikacionu trku u dvojcu bez kormilara, završili sa vremenom 7:35,05 , što je bilo dovoljno tek za šesto mesto. Nova prilika za plsaman u polufinale očekuje ih u sutrašnjem repesažu.

Četverac skul, koji vesla u sastavu Aleksa Đokić, Miloš Urukalo, Dejan Bošković i David Pap, je sa vremenom 6:31,00 zauzeo je četvrto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i za plasman u polufina će se boriti u repesažu koji je na programu sutra po podne.

Povezana vest:  Majkl Felps se vraća iz penzije, pliva u Arizoni

O izuzetno jakoj konkurenciji na Svetskom prvenstvo za juniore u Češkoj, dovoljno govori podatak da na ovom takmičenju nastupa 677 veslačica i veslača iz 49 zemalja u 13 disciplina, koje su na programu takmičenja. Svetsko prvenstvo za juniore predstavlja poslednje veliko međunarodno takmičenje pred Olimpijske igre mladih koje će se, 14.-26.08.2010. godine, održati u Singapuru.